Menu
[ Gratis parkeren | Direct aan de snelweg A15 | Laat je inspireren ]
header4 foto voorgevel sliedrecht auping header2 header3
mens world

It's a Menn World

Noem het wat je wil: rauw, ruig, stoer, één ding is zeker, het nieuwe industriële wonen is niet voor watjes. Meubels hebben archetypische vormen en lijken soms rechtstreeks uit de werkplaats te komen. Hier geen frutsel gezien, alles heeft hier een functie en dat geeft het interieur een mannelijk karakter. Man of vrouw, het is hier comfortabel voor iedereen die er vertoeft door de zachte tapijten, diepe kleuren en het behang.
Ons mannelijke interieur viert twee Nederlandse ‘men of the moment’: Dirk Vander Kooij en Aart van Asseldonk. De één werkt hoofdzakelijk met plastic en de ander vooral met hout, maar beide designers ontwerpen meubels die tegen een stootje kunnen.

Werkplaats

Een eigen plek is cruciaal voor thuiswerkers, maar wie zegt dat die eruit moet zien als een kantoor? Zelfs voor wie de hele dag achter een laptop zit, is deze werkbank een inspirerend bureau. Eén zijde is oud en de ander nieuw: dat geeft één zijde voor bureauwerk en één voor handwerk, dat moét de creativiteit bevorderen.

Om de tafel staan de kruk, bijzettafel en stoel van Dirk VanderKooij. Hij brak door met zijn afstudeerwerk, een gehackte robotarm die van het plastic uit oude koelkasten laagje voor laagje nieuwe stoelen print. De Melting Pot Table is zijn laatste ontwerp waarin recycling opnieuw een rol speelt. Oud plastic als videobanden en speelgoed worden in een grote pot versmolten en geperst tot robuuste tafels en bijzettafels, die soms nog een hint van een vorig leven weggeven.
Naast al dat plastic, hout en beton zorgt een zacht kleed voor een aangename sfeer. Dat kan natuurlijk niet anders dan in de kleur van traditionele werkmanstof: denim. Het indigoblauwe kleed uit de Parade Chanelle collectie van Desso Home is afgewerkt met een leren rand en valt daarom niet uit de toon in de werkplaats.

Sluiten