Winkel pagina

KVIK

40 jaar aan etentjes, familie en herinneringen

Gegevens:

Leeghwaterstraat 239

3364 AE Sliedrecht
T: 076 514 0492

Onze
openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Gesloten 10:00 - 17:30 10:00 - 17:30 10:00 - 21:00 10:00 - 17:30 10:00 - 17:00 Gesloten
website

Kom direct langs

Wij verwelkomen je graag in onze showroom. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. Onze locatie is hier aangegeven op de plattegrond. Wanneer op, dan opent de locatie zich in Google Maps.

plattegrond met alle winkels
Route starten

40 jaar aan etentjes, familie en herinneringen

Met 28 showrooms in Nederland en maar liefst 190 in Europa, behoort Kvik tot de grootste spelers op de keukenmarkt. Ook op de woonboulevard in Sliedrecht is een winkel van Kvik gevestigd. We spraken met eigenaar Marcel Batenburg over zijn liefde voor het vak en over de kracht van Deens keukendesign.

Marcel Batenburg heeft een veelzijdige carrière de rug. Hij begon met de verkoop van eieren op de markt, belandde als manager in de retailsector en nam zes jaar geleden samen met zijn echtgenote een filiaal van Kvik over in Breda. Sinds twee jaar heeft hij er een vestiging bij: op de woonboulevard in Sliedrecht aan Leeghwaterstraat 239.

Als geboren en getogen Sliedrechter voelt Batenburg zich thuis op de woonboulevard. Hij runt daar het dagelijks reilen en zeilen van de showroom en het interne montagebedrijf. “Wij doen alles in eigen beheer,” laat hij ons weten. “Dat zorgt voor korte levertijden. We ontzorgen het volledige proces, van tekenen tot inmeten en het daadwerkelijk plaatsen van de keuken. Dat kan al binnen vier weken gebeuren.”

Het mooiste aan zijn werk vindt Batenburg de verkoop zelf. “Samen met de klant tot een mooi ontwerp komen. Dat blijft het leukst.” En die ontwerpen zijn bijzonder, want bij Kvik vind je uitsluitend keukens in Deens design. “Deens design is minimalistisch, maar wel functioneel. Over elk detail is goed nagedacht. Er is een goed doordacht assortiment aan fronten en werkbladen. Hierdoor kunnen we efficiënt produceren en de keukenprijzen verrassend laag houden.”

“Deense keukens zijn strak en modern vormgegeven. Hout voert de boventoon, natuurlijke producten staan centraal.”

Ook in het productieproces van de keukens voert minimalisme de boventoon. “Produceren zonder overbodigheid, daar geloven we in. Daarom richten we ons op CO2-neutrale productie en recycling. De folie op onze keukendeuren wordt bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede petflessen.”

De Deense keukens hebben een rustige uitstraling, een hoogwaardige kwaliteit en worden tegen een eerlijke prijs verkocht. Klassieke designs vind je er niet, alles is glad, strak en modern. Hout voert de boventoon, want bij Kvik staan natuurlijke producten centraal. De apparatuur in de keukens is afkomstig van betrouwbare A-merken, waaronder Bosch, Siemens, AEG, Novi en Bora.

De klant kan bij Kvik kiezen uit drie service-level-niveaus. “Je kunt de keuken volledig zelf installeren, waardoor je bespaart op montage- en assemblagekosten, maar je kunt er ook voor kiezen om de assemblage door de fabriek te laten verrichten. Je monteert dan zelf je keuken, maar die is wel al grotendeels in elkaar gezet. Een derde keuze is totale ontzorging. De keuken wordt dan volledig voor je gemonteerd en je hebt nergens omkijken naar.”

In Nederland kiezen de meeste klanten voor die derde optie. Dat is opmerkelijk, vindt Batenburg, want uit cijfers van de Deense tak van het bedrijf blijkt dat in Scandinavië maar liefst 90% van de mensen zelf hun keuken monteert. “Nederlanders kiezen het liefst voor gemak en ontzorging,” is de conclusie van Batenburg, “en dat kunnen we hen bij Kvik van begin tot eind bieden.”

Deens design valt op. Het is anders dan wat mensen gewend zijn. Dat onderscheidende karakter is voor veel mensen reden om de showroom te bezoeken. Batenburg besteedt veel aandacht aan de wijze waarop de klant geholpen wordt. “In onze showroom word je als klant in de watten gelegd. Je kunt hier rustig aarden en rondkijken onder het genot van een kop koffie. We dringen ons niet op. Ik raad mensen zelfs af om meteen een handtekening onder de offerte te zetten. Liever geef ik die mee naar huis, zodat mensen de tijd kunnen nemen om een beslissing te nemen. Je hebt vijftien jaar plezier van een keuken, dus onderschat die keuze niet.”

Veel mensen die bij Kvik over de vloer komen, kennen de winkel via online bronnen. “Al onze marketing verloopt digitaal en we zijn zichtbaar op YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest en via advertenties op nieuwsbladensites. We geloven sterk in de kracht van online. In de loop van het jaar kun je bij ons zelfs online je keuken kopen. Daar is een 3d-tekenprogramma voor beschikbaar. Je kunt dan starten met de basisopstellingen en de keuken al binnen vier weken laten leveren.”

Toch is een bezoek aan de winkel waar het volgens Batenburg uiteindelijk om draait. Benieuwd hoe het strakke, Deense design van Kvik eruitziet? De familie Batenburg verwelkomt je graag in hun stijlvolle showroom aan Leeghwaterstraat 239 op de woonboulevard Sliedrecht.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.