Winkel pagina

Rietveld Licht

De grootste lampenwinkel ter wereld!

Gegevens:

Leeghwaterstraat 75
3364 AE Sliedrecht

T: 078-6154415
E: helpdesk@rietveldlicht.nl

Onze
openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Gesloten 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 Gesloten

Kom direct langs

Wij verwelkomen je graag in onze showroom. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. Onze locatie is hier aangegeven op de plattegrond. Wanneer op, dan opent de locatie zich in Google Maps.

plattegrond met alle winkels
Route starten

Voor verlichting slaag je bij Rietveld Licht!

Rietveld Licht voert met trots de titel van grootste verlichtingszaak van Europa. Met meer dan 350.000 lampen op voorraad en tot wel 1.500 bezoekers per weekend in het hoogseizoen, is Rietveld Licht een speler van wereldniveau. Een unieke prestatie, zeker voor een familiebedrijf dat in 1955 begon met een klein winkeltje in Papendrecht.

Om meer over de winkel te weten te komen, spraken we met filiaalmanager Nathalie Looij. Zij werkt alweer 12.5 jaar voor Rietveld Licht. Eerst korte tijd als verkoper, toen als copywriter en inmiddels als eindverantwoordelijke op de winkelvloer. “Sinds 2003 zijn we gevestigd in Sliedrecht, in het voormalige pand van de Bioderij naast de toenmalige Ikea,” aldus Looij. “Sinds april 2022 zijn we verhuisd naar een nieuw pand. Daar zijn we enorm blij mee. We beschikken over maar liefst 14.000 m2 winkelruimte, inclusief opslag en magazijn.” 

Tijdens de verhuizing naar de woonboulevard nam Looij de rol van transitiemanager op zich en dat was niet zonder reden. “We gingen van 1.200 m2 naar ruim het tienvoudige. Dat was voor het personeel een enorme verandering. We kregen te maken met een grotere winkelvloer, andere regels, nieuwe bedrijfskleding en een modern communicatiesysteem met oortjes.”

Volgens Looij is het succes van Rietveld Licht te danken aan het riante aanbod, maar ook aan de verkoopfilosofie. “We zijn een heel vooruitstrevende winkel. We hebben bijvoorbeeld geen kassa’s en contant geld. Je bestelt artikelen via een QR-code, waardoor je overal in de showroom een bestelling kunt plaatsen. Je kunt tijdens het bestelproces zelf kiezen of je je product gratis wilt laten thuisbezorgen of meteen wilt afhalen in de showroom. In de winkel staan zo’n twintig schermen waarop je je bestelling kunt volgen. Iedere klant krijgt een eigen bestelnummer, waardoor je precies ziet wanneer je bestelling gereed is.”

“Rietveld Licht is de grootste verlichtingszaak van Europa.”

In de showroom kun je een hele middag shoppen, maar er is ook tijd voor ontspanning. Die vind je in de horecagelegenheid, waar je voorzien wordt van koffie, brood of een lekkere kom soep. “De prijzen in ons restaurantje zijn laag. Een kop koffie is al te krijgen vanaf één euro en een broodje gezond gaat voor € 4.95,- over de toonbank. Al het eten is vers en gezond. Ook is er een mooie kinderspeelhoek waar je tijdens het nuttigen van je maaltijd gemakkelijk zicht op kunt houden.”

Rietveld Licht trekt klanten aan uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België. Omdat er op drukke weekenddagen meer dan duizend bezoekers naar de winkel komen, komt elke meter van pas. “We hebben een begane grond en twee verdiepingen. De buitenringen zijn stijlkamers met verlichting, de binnenzijdes zijn specialisatiekamers, bijvoorbeeld voor buitenverlichting. Over het design van de winkel is goed nagedacht.”

Het aanbod van Rietveld Licht is indrukwekkend. “Je vindt hier in de winkel vrijwel alle soorten verlichting, tot aan pianolampen aan toe. Onze verlichtingsarmaturen zijn uiteraard ook geschikt voor smart-verlichting, maar daar ligt niet onze focus. Het merendeel van de lichtbronnen die we aanbieden, is van ons eigen merk Lumidora.”

Ondanks het brede aanbod, heeft Rietveld Licht een duidelijke doelgroep voor ogen. “De meeste klanten zijn veertig jaar of ouder en bevinden zich in het middensegment. Maar in principe kan iedereen hier slagen. We zien dat ook andere doelgroepen steeds vaker de weg naar Rietveld Licht weten te vinden.”

Wanneer we Looij vragen of ze een tip heeft voor mensen die verlichting willen kopen, gaat er meteen een lampje bij haar branden. “De energieprijzen worden steeds hoger. Daarom raad ik mensen in ieder geval aan om de huidige lichtbronnen zoals halogeen, gloeilampen en spaarlampen te vervangen voor led lichtbronnen. Deze ledverlichting is tegenwoordig hetzelfde van lichtkleur en lichtopbrengst, maar verbruikt minder energie en gaat veel langer mee. Tegenwoordig hebben we ook veel verlichtingsarmaturen die voorzien zijn van ingebouwd dimbaar led. Dit staat garant voor een lange en energiezuinige levensduur. Een andere tip die ik wil meegeven, is om de hoeken van je woonkamer goed te verlichten. Dit zorgt voor een optische vergroting van je woning.”

Wil je een bezoekje brengen aan de grootste verlichtingszaak van Europa? Je vindt Rietveld Licht aan Leeghwaterstraat 75 op de woonboulevard in Sliedrecht. Nathalie en haar team staan met een warm welkom en vakkennis voor je klaar.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.