15/10/2019

5 tips voor het kiezen van een nieuw vloerkleed

Met een vloerkleed zorg je voor net wat meer sfeer en kleur in je interieur. Maar hoe kies je nu het juiste vloerkleed voor jouw interieur? We helpen je een handje!

1. Functie

Bedenk eerst goed waarom je een vloerkleed zou willen aanschaffen. Hiervoor kun je verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld: geluid dempen, een nieuwe uitstraling geven aan een ruimte, zachte voeten voorkomen of een plek creëren waar (klein)kinderen fijn kunnen spelen. Op basis van de functie van het vloerkleed kun je straks beter het materiaal, de vorm en kleur van het kleed bepalen.

2. Afmeting

Om de juiste afmeting van je nieuwe vloerkleed goed te kunnen bepalen is het raadzaam te kijken naar de opstelling van je bank en de salontafel. Staat de salontafel voor de bank, dan kun je het kleed onder de salontafel leggen en onder de bank door laten lopen. Hiermee maak je een geheel van de twee meubels. De afmetingen van het vloerkleed baseer je in dit geval op de breedte van de bank en de diepte van de salontafel.

Voor een intiemer effect leg je het vloerkleed juist vóór de bank in plaats van eronder. Dan is een kleiner vloerkleed mooier. Wil je een vloerkleed in de eetkamer, onder de tafel, leggen, kies dan voor een kleed dat aan alle kanten minstens 60 centimeter uitsteekt, zo kun je gemakkelijk achteruitschuiven

3. Vorm

Welke vorm je kiest voor je nieuwe vloerkleed hangt samen met de ruimte waarin je het vloerkleed neerlegt, de meubels in die ruimte en natuurlijk je eigen smaak. Met de vorm van het vloerkleed kun je de vorm van een ruimte benadrukken, bijvoorbeeld door een rechthoekig kleed in een rechthoekige kamer te leggen. Maar je kunt ook spelen met contrast door in een kamer met rechte vormen voor een rond kleed te kiezen.

4. Type

Wat type vloerkleden betreft kun je grofweg kiezen uit twee soorten: hoogpolig en laagpolig. Een hoogpolig kleed is door de lossere poolsamenstelling wat nonchalanter en geeft een warm effect. Mooi als contrast in een strak interieur of juist om nog meer warmte aan te brengen in je interieur. Een laagpolig kleed is geschikter voor de eethoek omdat je de meubels hierop gemakkelijk kunt verschuiven én je kunt zo’n laagpolig kleed goed schoonmaken en houden. Een laagpolig kleed is verkrijgbaar in verschillende structuren: van glad tot grof.

5. Materiaal

Ook wat materiaal betreft kun je onderscheid maken tussen twee soorten: vloerkleden van natuurlijk materiaal en kleden van synthetisch materiaal. Natuurlijke materialen zijn katoen, bamboe, sisal en wol. Deze kleden geven een ruimte een luxe uitstraling. Synthetische materialen zijn polyamide en polyester. Een voordeel van een synthetisch materiaal is dat de vloerkleden nauwelijks verkleuren en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Hebben we je geïnspireerd? Kom naar Woonboulevard Sliedrecht voor jouw nieuwe vloerkleed! We zijn 6 dagen per week geopend en parkeren is bij ons altijd gratis. Tot snel!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.