23/3/2020

Daarom kies je voor veelzijdig linoleum

Een vloer is een echte sfeerbepaler in huis. Welke vloer je kiest is afhankelijk van je woonstijl, maar ook van de verschillende eigenschappen van een vloer. Hoe goed isoleert de vloer, is deze geluiddempend, kunnen kinderen erop spelen of is deze geschikt in combinatie met huisdieren? Linoleum kan tegen een stootje en is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien wordt de vloer 100% CO2-neutraal geproduceerd. Dus welk design je ook kiest, je kiest altijd voor het milieu. Een fijn idee.

Linoleum vloeren zijn voor iedereen, voor elke woonsituatie. Het materiaal is naast duurzaam bijzonder krasvast. Het kan dus tegen een stootje, van bijvoorbeeld huisdieren, het verschuiven van meubelen en ieder feestje. De vloer is comfortabel en gemakkelijk schoon te maken en leent zich goed voor vloerverwarming. Wellicht ken je de vloer onder de naam Marmoleum. Dit is de linoleum vloer van producent Forbo en de bekendste linoleum vloer. Marmoleum vind je onder andere bij Berg&Berg en Roobol.

Legopties linoleum

Linoleum is een veelzijdige vloer. Het materiaal is verkrijgbaar in vele kleuren en dessins en je kunt eenvoudig vakken, strepen of stroken creëren met de vloer. Maak bijvoorbeeld met een rechthoekig of vierkant vlak een tapijt-effect voor in de eet-, zitkamer of hal. Linoleum voelt van nature comfortabel aan, maar is ook ideaal te combineren met vloerverwarming.

Mooi voor binnen, goed voor buiten

Linoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen. 72% daarvan is snel herwinbaar, zoals lijnolie, jute, hars, houtmeel en kalksteen. Van deze grondstoffen is 43% gerecycled en daarnaast volledig biologisch afbreekbaar.

Linoleum laten leggen

Voor het leggen van linoleum is het goed om specialisten in te schakelen. De vloer moet namelijk eerst geëgaliseerd worden. Ook bij het leggen komt vakwerk kijken. Bij verschillende winkels op Woonboulevard Sliedrecht kunnen adviseurs je adviseren bij de juiste keuzes voor een Marmoleum vloer. Je vindt de vloer onder meer bij Berg&Berg en Roobol.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.