24/2/2020

De comeback van tapijt

Een vloer is een echte sfeerbepaler in huis. Ga je voor een nieuwe, dan zijn er een aantal eigenschappen waarmee je rekening kunt houden. Welke vloer je kiest is afhankelijk van je woonstijl, maar ook van de verschillende eigenschappen van een vloer. Hoe goed isoleert de vloer, is deze geluiddempend, kunnen kinderen er op spelen of is deze geschikt in combinatie met huisdieren? In de volgende blogs vertellen we meer over de verschillende opties. We beginnen met tapijt, ja echt, wat deze is bezig met een comeback!

Tapijt zal bij veel mensen niet als eerste opkomen wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe vloer. Dit komt door het imago; tapijt wordt snel vies, oogt gedateerd en is vooral onhandig. Terwijl tapijt prima schoon te houden is en vloerbedekking écht niet minder hygiënisch is dan harde vloeren. Na jaren maakt zachte vloerbedekking een grootse comeback en dat is niet voor niets. Het geeft instant sfeer en warmte én voelt heerlijk zacht aan.

Luxe uitstraling van tapijt

Tapijt is in ontzettend veel soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil zit in de keuze voor hoogpolig of laagpolig tapijt. Hoogpolig zal extra warmte geven (en voelt heerlijk aan) terwijl laagpolige tapijten strak ogen. Daarnaast zijn er veel stijlen en patronen. Denk aan vintage, een mooi kleurverloop of grafisch. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Op Woonboulevard Sliedrecht vind je verschillende woonwinkels met een uitgebreide collectie vloerbedekking, bezoek deze winkels voor inspiratie!

Tapijt isoleert

Een tapijt zorgt voor een beter binnenklimaat. Tapijt isoleert warmte waardoor de thermostaat een graad lager kan en je bespaart op de energierekening. Door de isolerende werking bespaar je tot 5% energie. Tijdens een strenge winterperiode kan dit zelfs oplopen tot 10%. Goed voor de portemonnee! Vaak wordt gedacht dat tapijt niet kan in combinatie met vloerverwarming. Ook dit is onterecht: een vloerbedekking kan prima met vloerverwarming, let erop dat het antistatisch is en onderzoek de warmtedoorlaatbaarheid van het tapijt.

Tapijt en allergie

Tapijt is niet slechter voor de gezondheid dan een harde vloer. Sterker nog: fijne stofdeeltjes worden opgenomen in het tapijt waardoor ze niet meer door de ruimte zweven. Je zuigt het stof makkelijker op. Er is ook vloerbedekking verkrijgbaar dat speciaal is ontwikkeld voor allergieën. Dit tapijt houdt het stof nog beter vast. Vraag de vloerexperts op Woonboulevard Sliedrecht naar de mogelijkheden.

Geluid wordt geabsorbeerd

Heb je last van slechte akoestiek in huis? In grote ruimtes, of in een ruimte met boven- en onderburen kan geluid zorgen voor irritatie. In zo’n geval kan tapijt uitkomst bieden. Door de zachte vloer wordt geluid niet weerkaatst maar geabsorbeerd. Hoe dikker het tapijt, hoe groter het effect van de geluidsisolatie.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek de winkels op Woonboulevard Sliedrecht voor meer informatie. Tapijt en vloerkleden vind je onder andere bij Carpetright, Leen Bakker, Berg&Berg, Kwantum, Roobol en Loods5.

Afbeeldingen: Carpetright en Berg&Berg

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.