29/10/2021

De perfecte kleuren voor in de slaapkamer

Wist je dat het interieur van je slaapkamer een belangrijke bijdrage levert aan een goede nachtrust? Kleur speelt daarin een grote rol. In deze blog geven we je inspiratie voor het kiezen van de perfecte kleuren voor je slaapkamer, zodat jij van je slaapkamer een plek kunt maken waar je helemaal tot rust komt.

Puur natuur

Wit en natureltinten vormen een fijne basis voor de slaapkamer. Doordat dit rustige kleuren zijn, brengen ze ook een rustige sfeer met zich mee. Combineer de natureltinten met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, katoen en leer om het rustgevende effect te versterken. Vind je wit te sereen en saai? Voeg dan aardetinten als lichtbruin en grijs toe.


Beeld: Vermaas

Maak het zen met blauw en groen

Wil graag kleur toevoegen aan je slaapkamer? Kies dan voor blauw of groen. De kleur blauw staat bekend om een rustgevende en verkoelende werking. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel en fijne sfeer om in slaap te vallen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen in een blauwe slaapkamer het langst slapen! Wil je meer weten over hoe je een blauwe kleur het beste kan toepassen in je interieur? Lees dan onze blog over De Flexa Kleur van het jaar 2022: een frisse blauwe tint, genaamd Bright Skies™.

Liever geen blauw op de muren? Ook groen in de slaapkamer is een goede keus. Groen is een kleur met een ontspannende en frisse werking. Maak het geheel af door planten toe te voegen. Naast dat ze een fijne sfeer creëren zijn planten ook goed voor zuurstof in een ruimte. En voldoende zuurstof komt weer ten goede van jouw nachtrust!


Beeld: Beter Bed

Poederachtig pastel en vergrijsde kleuren

Richt je de slaapkamer liever in met subtielere kleuren? Denk dan eens aan pastel- of vergrijsde tinten, kleuren die een rustige en serene sfeer geven aan een ruimte. Deze tinten komen tot stand door een kleur te mengen met wit of een vleugje grijs, waardoor de kleur subtieler oogt. Meerdere poedertinten combineren goed met elkaar, maar ook met natuurlijke materialen en accessoires en naturel tinten.


Beeld: Beter Bed

Wil jij na het lezen van deze blog jouw slaapkamer aanpakken? Voor meer slaaptips en advies kun je terecht bij onze experts op het gebied van slapen op Woonboulevard Sliedrecht. Goede nachtrust gewenst


Headerbeeld: Auping

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.