9/12/2019

De woontrends voor 2020

Een nieuw jaar, nieuwe woontrends! Dit zijn ze: de woontrends voor 2020. Welke woonstijlen, kleuren en materialen gaan we zien? Met een paar aanpassingen is je interieur vaak alweer helemaal up-to-date.

Net als in 2019, houden we het in 2020 bij de ronde vormen. In meubels en accessoires, maar ook in weelderige prints. Verder zien we veel aaibare stoffen als fluweel. Echt, fluweel past óveral: in kussens, poefs, vloerkleden, banken, fauteuils, gordijnen of dekbedden.

De stijl die de boventoon voert is romantisch. Een rustige ‘oude’ romantiek met veel roze, of een chique look met rijke kleuren, gouden accessoires en bonte prints. Romantisch betekent overigens niet dat de stijl niet stoer kan zijn. Combineer je de stijl met de kleur antraciet en het gebruik van staal dan ontstaat er een stoer, gedurfd karakter.

Kleuren die we veel terugzien in de romantische look zijn grijs, donkerblauw, groen, bordeaux en roze. Schrik niet van de overdaad aan kleuren, stoffen en prints; wanneer je zorgt voor een rode draad in het kleurgebruik, en deze vaak laat terugkomen, blijft je interieur een passend geheel.


Trendkleur voor 2020: tranquil dawn

Elk jaar vertalen Flexa-kleurexperts wereldwijd opkomende trends naar een nieuwe kleur van het jaar. Voor 2020 is dat Tranquil Dawn™. De tint die tussen groen, grijs en blauw in zit straalt kalmte en helderheid uit en zorgt voor balans in je interieur. Om te laten zien hoe de groene kleur perfect combineert met ieder andere kleur, heeft Flexa vier nieuwe kleurpaletten geïntroduceerd: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Het lichte van Tranquil Dawn™ zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt.

Het palet ‘A home for creativity’ past goed bij de warme romantische trend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van volle tinten zoals oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn™ brengt verlichting in dit palet. In deze trend wordt gebruik gemaakt van hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden. Op zoek naar meer kleurinspiratie? Bekijk de blog die we eerder over de trendkleur van 2020 schreven.

Minimalistische eenvoud

Bij de Japanse ‘wabi sabi’ leefstijl draait het om puur, echt en duurzaamheid. De trendkleur van 2020 is ook goed toepasbaar in deze minimalistische stijl. De stijl is erg basic. Geen strak gestylde interieurs, maar ‘leefbaar’ wonen en spullen met een verhaal. Aandacht voor elkaar en onze planeet, zonder digitale apparaten. Bekijk welke meubels in huis je kunt herbruiken of haal accessoires zoals takken uit de natuur. Display meegenomen souvenirs om het huis een extra persoonlijk karakter te geven.

Groen blijft

De duurzame trend vertaalt zich ook in een natuurlijke woonstijl. Deze ‘groene’ trend kennen we al langer en is dus een blijver. Haal de natuur in huis met planten, hout, leer, jute, rotan en marmer. Producten met een unieke uitstraling die een huis direct karakter geven. Terug van weggeweest zijn droogbloemen. Je vindt tegenwoordig verschillende soorten die je goed met elkaar en verschillende stijlen kunt combineren. Plus ze gaan lang mee.

De natuurlijke stijl kan gecombineerd worden met pastels, maar ook prima met warme kleuren als oker, roest, bruin en bordeaux.


Ben je benieuwd hoe je deze trends toepast in je interieur? Bezoek de woonwinkels van Woonboulevard Sliedrecht.

Beelden: 1: Jysk, 2: Montèl, 3/4: Flexa, 5: Leen Bakker, 6: Trendhopper

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.