3/6/2021

Ga je voor een nieuwe badkamer? Dit zijn de trends!

Het uitkiezen van een nieuwe badkamer vergt veel aandacht. Er zijn zo veel opties, en je wil natuurlijk de juiste keuzes maken. Een badkamer kies je immers niet jaarlijks! Laat je inspireren door de huidige badkamertrends met zwart chique, natuurlijke elementen en bijzondere vormen, die de trendwatchers van Sani-Dump niet onopgemerkt zijn gebleven.

Een zwart chique badkamer

Deze trend gaan we volgens de trendwatchers van Sani-Dump nog vaak zien komend jaar. Hierbij worden twee huidige trends samengevoegd. Een chique badkamer met industriële invloeden. Hierbij kun je onder andere denken aan zwarte kleuren en industriële elementen als staal en hout, maar ook chique gouden kranen in combinatie met door hotels geïnspireerde badkameraccessoires. Ook mooi in combinatie met zwart chique: de marmer(look)! Houd je van een luxe gevoel en wil je jezelf wanen in je eigen hotelkamer? Dan is deze badkamertrend echt iets voor jou!

Stalen douchedeuren

Deze trend past goed bij de hotelchic badkamer, maar is eigenlijk toepasbaar voor veel stijlen vanwege het stoere, cleane karakter. Stalen douchedeuren kunnen oneindig variëren in het frame, de dikte van het staal, textuur en zelfs de kleur aldus Sani-Dump. De douchewanden worden vaak van roestvrij staal gemaakt, omdat de badkamer een vochtige ruimte is. Vocht kan leiden tot corrosie en roest bij het gebruik van ‘gewoon’ staal. Door middel van een coating kan roestvrij staal de ultieme uitstraling van een stalen deur krijgen. En met een wand van staal en glas in plaats van een douchewand, lijkt een kleine badkamer optisch groter.

Natuurlijke elementen in je badkamer

Jouw favoriete planten zijn niet alleen welkom in de woonkamer, ook in de badkamer geven deze een gevoel van rust. Een paar goede plantopties voor de badkamer volgens Sani-dump:

De Graslelie. Uit onderzoek is gebleken dat de graslelie ontzettend luchtzuiverend werkt! Kan jij wel wat lekkere frisse lucht gebruiken als je opstaat? Dan is deze plant echt iets voor jou.
Aloë Vera. De Aloë Vera is van nature een herstellende plant. De gel werkt verkoelend en huid herstellend. Daarnaast heeft hij zelf weinig verzorging nodig. Een goede combinatie die perfect past in jouw badkamer.
De Blauwvaren. De plant werkt, net als de graslelie, luchtzuiverend en heeft niet direct zonlicht nodig. Vergeet de blauwvaren geen water te geven, het is een dorstige plant.

Naast planten zien we binnen deze trend ook het laten terugkomen van verschillende houtsoorten binnen de badkamer. Kies bijvoorbeeld eens voor een houten wand of plank als natuurlijk element. Hier kun je vervolgens jouw prachtige graslelie op kwijt! Extra tip: kijk voor mooie badkameraccessoires ook bij onze woonwinkels.

Stijltrend: Japandi

Natuurlijke elementen komen tevens terug in de Japandi trend. Deze combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl zorgt ervoor dat je helemaal zen wordt. Bij beide stijlen speelt minimalisme, het gebruik van natuurtinten en natuurlijke materialen een belangrijke rol. Door deze twee stijlen met elkaar te combineren creëer je een warme sfeer.

Dat er steeds meer rust in het interieur gewaardeerd wordt, dat blijkt wel uit deze trend. Het minimalisme zorgt ervoor dat je een opgeruimde en rustige ruimt creëert. De Japandi stijl bestaat dus uit weinig accessoires. Het is de kunst om je badkamer zo leeg mogelijk te laten. Maak dus gebruik van veel opbergmogelijkheden.

In de Japandi badkamer wordt veel hout en natuursteen gebruikt. Dit kan je laten terugkomen in zowel je badkamermeubels als in de stenen en de vloer die gebruikt wordt. Een badkamer met visgraatvloer? Dat past helemaal in de Japandi stijl! Bamboe en katoen zijn ook mooie natuurlijke materialen om terug te laten komen in je badkamer.

Bijzondere badkamervormen

Dit is een trend die we ook in de woontrends veel terugzien: veel ronde en geometrische vormen voor spiegels, baden en wastafels. Rond wordt veelal toegepast, maar denk ook aan andere vormen, zoals aan tegels in honingraatvorm of visgraat. Een echte tegeltrend! En geef deze vormen een extra boost door te kiezen voor kleur, zoals roze of groen. Of laat de bijzondere vormen terugkomen in combinatie met ‘Zwart Chique´ en ga voor een donkere wasbak. Een speelse toevoeging aan jouw badkamer voor 2021!

Voor het mooiste sanitair en tegels kun je terecht bij Sani-Dump, maar ook bij Sanisale, Tegels in Huis en Loods 5 slaag je gegarandeerd! Voor mooie badkameraccessoires kun je ook bij veel van de woonwinkels op Woonboulevard Sliedrecht terecht.

Beelden: inspiratie via Sani-sale

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.