5/3/2019

Inspiratie voor een kinderkamer in pasteltinten

Met zachte frisse pasteltinten geef je de kinderkamer een fijne rustige uitstraling. En met pasteltinten kun je heel veel kanten op zonder dat het per se zoetsappig wordt. We laten je in dit blog graag zien hoe!

Pasteltinten
De kleuren bepalen de sfeer in een kinderkamer. Een druk palet maakt je kind natuurlijk niet direct drukker, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden. Lichte pastelkleuren werken rustgevend. Een pastelkleur is een zachte kleur die wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen, meestal met wit of lichtgeel. Lichtroze, lila, blauw en mintgroen zijn voorbeelden van pasteltinten die je goed kunt toepassen in een baby- of kinderkamer.

Vind je pasteltinten wat te zoet en zacht? Combineer ze dan eens met een uitgesproken felle tint. Zachtere pasteltinten in combinatie met een fellere tint zorgen voor een vrolijk en uitgesproken sfeertje.

Behang in pasteltinten
Met behang kun je gemakkelijk de sfeer zetten in een kinderkamer. Ga je voor een wand vullende ‘afbeelding’ of een subtiel patroon met bijvoorbeeld stippen of hartjes in pasteltinten? Kies je voor behang, dan zijn de kleuren van het behang een mooi uitgangspunt voor de inrichting van de kamer. Laat de kleuren op verschillende plekken in de kinderkamer terugkomen waardoor het een mooi geheel vormt.

Stylingtips
• Pasteltinten combineren goed met een witte, lichte basis en met lichte houttinten.

• Pasteltinten kunnen net iets frisser en pittiger ogen in de kinderkamer door ze te combineren met een passende accentkleur.

• Wees niet bang om patronen in behang, tapijten en gordijnen te gebruiken en laat op die manier de gekozen kleur op meerdere plaatsen terugkomen in de kamer.

• Je kunt pasteltinten ook goed combineren met zwart-witte accenten voor een fris en eigentijds geheel.

Wil je meer inspiratie opdoen of gelijk shoppen voor de baby- of kinderkamer? Bij Woonboulevard Sliedrecht ben je aan het juiste adres! Onze winkels verkopen de mooiste meubels en accessoires om de baby- of kinderkamer om te toveren in een rustgevende kamer vol pastellen.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.