19/4/2021

Klaar voor de zomer! Zo richt je je tuinkamer of veranda in

Ben je van plan om je huidige veranda eens goed aan te pakken, of bouw jij een prachtige veranda of tuinkamer in je tuin? Met deze tips van Tuinmeubelshop in Sliedrecht richt je de ruimte optimaal in voor de zomer.

Volgens Tuinmeubelshop hangt de keuze van je tuin- of loungeset met name af van waarvoor je de veranda wil gebruiken. Is je veranda wat kleiner, dan moet je wellicht kiezen tussen een tuinset of een loungeset. En heb je meer ruimte? Waarom dan niet allebei!

Het doel van je veranda of tuinkamer

Wil jij voornamelijk heerlijk ontspannen na een lange dag, met je benen omhoog? Of ben je vooral op je veranda te vinden om tijdens een dagje vrij even een dutje te doen? Dan kun je het beste kiezen voor een loungeset. Wil je graag lekker uitgebreid dineren met familie of met vrienden, kies dan een tuinset. Heb je meer ruimte, waarom dan niet allebei? Je zomer genieten in eigen tuin kan dan écht beginnen.

Materiaalkeuze

Tuin- en loungesets zijn er in alle soorten en maten, om je veranda helemaal naar je wens te maken. Een opkomende trend in de tuinmeubelwereld is het materiaal rope. Rope is van origine touw dat o.a. gebruikt wordt door bergbeklimmers. Het is een zeer sterkte, rekbare en niet onbelangrijk: weersbestendig draad. Rope heb je in heel veel kleuren en soorten, en het assortiment tuinmeubelen met rope is dan ook heel uitgebreid.

Tevens populair is aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het licht in gewicht is, het niet roest en daarnaast is aluminium vrij onderhoudsvrij. Ideaal! Aluminium heeft een strakke uitstraling. Heb je een moderne, strakke smaak dan past een aluminium tuin- of loungeset zeker in jouw veranda. Als het gaat om een landelijke stijl, komt wicker om de hoek kijken. Tuin- en loungesets met wicker zijn een echte eyecatcher in je veranda. Ze zijn geweldig te combineren met hout, en daarnaast net als aluminium onderhoudsvriendelijk. Wicker is een kunststof vlechtdraad, dat in meerdere kleuren verkrijgbaar is.

Afmeting van je lounge- of tuinset

De afmeting bepalen van je lounge- of tuinset is vaak lastig. Niet alleen moet het in je veranda passen, ook moet de set genoeg zitplaatsen hebben. Op het gebied van tuinsets kan je dit gemakkelijk bepalen aan de hand van de grootte van de tuintafel. Zie zijn verkrijgbaar vanaf 90, tot zelfs 400 cm groot. Aan een 180cm lange tafel kun je 4 tot 6 stoelen kwijt en aan een 260 cm lange tuintafel 6-8 tuinstoelen. Liever geen vierkant of rechthoek? Dan kan je altijd nog gaan voor triangel, rond of ovaal. En wat dacht je van een barset?

Losse modules tuinset

Wat betreft de loungesets is een groot aantal verkrijgbaar in losse modules. Ideaal, want zo kan je zelf de vorm en de grootte van je loungeset bepalen. Wil je graag een hoek loungeset, een bank met losse stoelen, of wil je je loungeset in U-vorm? Ook zien we veel banken met chaise longue. Het is in veel gevallen ook mogelijk een standaard hoek loungeset uit te breiden met een losse middenmodule. Tot slot kun je gaan voor een dining loungeset. Bij deze loungeset kan je een hoge tafel plaatsen, waardoor je niet alleen kunt loungen, maar ook kunt eten. Da’s handig!

Heb je nog vragen en wil je de collecties in het echt bekijken? Maak dan een winkelafspraak bij Tuinmeubelshop. Ook bij andere winkels op de woonboulevard kun je voor tuinsets terecht, zoals bij Kwantum, Leen Bakker, Jysk en Loods 5.

Beelden: Hartman verkrijgbaar bij Tuinmeubelshop en Tuinmeubelshop.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.