23/4/2020

Maak een sfeervolle plek van jouw (kleine) balkon

Woon je in een appartement en heb je niet de luxe van een tuin, maar wel van een (klein) balkon? Dan wil je daar natuurlijk zo goed mogelijk gebruik van maken. In deze blog lees je hoe je een fijne plek maakt van je balkon, zodat je er de hele lente en zomer optimaal van kunt genieten!

Begin met privacy op het balkon

Je voelt je niet alleen als je over een balkon beschikt waar de hele buurt je ziet zitten. Gelukkig zijn er talloze balkonschermen te verkrijgen, die jou je gewenste privacy geven. Kies een balkonscherm dat meteen voor een gezellige sfeer zorgt. Bijvoorbeeld een scherm van riet, bamboe of boomschors. Daarmee heb je gelijk een mooie basis aangebracht voor de rest van de balkoninrichting.


Bron: Pinterest

Een nieuwe vloer of een buitenkleed op je balkon

Naast een balkonscherm zorgt ook de vloer voor een goede basis. Nu de herfst en de winter achter de rug is kan je balkonvloer vaak een goede opknapbeurt gebruiken. Spuit of schrob het groen van de tegels of leg een nieuwe vloer. Een (kunst) grasmat of houten balkontegels zijn vaak makkelijk over de oude vloer te leggen. Ziet je oude vloer er nog prima uit of zie je het niet zitten om een nieuwe vloer te leggen? Kijk dan eens naar een buitenkleed. Met een balkonkleed bedek je gemakkelijk de oude vloer en zorg je snel voor een nieuwe uitstraling.

Bron: Leen Bakker

Denk groots! Kies voor een ruime zitplek op je balkon

Als je een kleine ruimte of een klein balkon inricht, dan ben je vaak geneigd te kiezen voor kleinere meubels. Toch oogt een ruimte vaak groter als er grote meubels instaan (en je de rest van de inrichting minimalistisch en clean houdt). Een extra voordeel is dat je optimaal gebruik maakt van het oppervlakte. Past er geen loungebank of -stoel op jouw balkon? Kies dan voor opklapbare meubels. Ook leuk: zet een klaptafeltje tegen de balkonreling. Dat is pas efficiënt gebruik maken van je ruimte!

Bron: Jysk

Veel groen

Ben je een natuurliefhebber en gek op planten? Ga dan voor veel groen op je balkon. Werk zo veel mogelijk in de hoogte om ruimte te besparen. Zo zijn er veel slimme oplossingen te verkrijgen waardoor je op een klein balkon niet hoeft te korten op de planten. Kies voor plantenbakken aan de balkonreling, hangplanten of een plantentrap. Je creëert hiermee ook meteen een gezellige sfeer.


Bron: Pintrest

Sfeervolle verlichting op je balkon
Over sfeer gesproken: een warme zomeravond wil je natuurlijk knus op je balkon doorbrengen. Hang daarom lampjes op, zet (LED)kaarsen neer of ga voor een stijlvolle lantaarn.

Je balkon is klaar: genieten maar!

Voor al jouw balkonmeubels kun je terecht bij de winkels van Woonboulevard Sliedrecht. Kwantum, Jysk, Leen Bakker, Loods5 en Tuinmeubelshop hebben een ruim assortiment om van jouw balkon een sfeervolle, fijne plek te maken. Omdat het ‘mooi weer seizoen’ al volop is aangebroken profiteer je nu ook van leuke acties. Wist je dat we zelfs op Konings-/Woningsdag geopend zijn? Graag tot snel!

Bron headerbeeld: Kwantum

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.