14/5/2019

Maak je huis zen

Wist je dat je interieur een grote invloed heeft op je humeur? De uitspraak 'opgeruimd huis, opgeruimd hoofd' is er niet voor niets! Wanneer je eigen plek meer stress dan rust oplevert, is het wellicht tijd voor een zen-inrichting. Dus, breng jezelf én je huis in balans met deze vier tips.

1) Rust in de tent

Met een paar simpele elementen en ideeën kan je toch dat zen-gevoel creëren in huis. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen zoals grenen, zeegras, bamboe en jute. Verf de muren voor een rustige basis in één kleur met daarbij één of twee accentkleuren. (Vergrijsd) blauw heeft bijvoorbeeld een rustgevend effect en wordt gelinkt aan verminderde stress, een lagere hartslag en zelfs verbeterde slaap.

2) Groene superkrachten

Vergeet de planten niet! Groen zorgt voor rust en harmonie en geeft je een instant zen-gevoel. Een paar planten in huis doet al wonderen: ze kleden de boel aan, zorgen voor meer zuurstof en zijn een echte oppepper voor je humeur. Hang wat (lucht)planten op, verzamel er een aantal in de vensterbank of kies voor een grote eyecatcher midden in de woonkamer. Zen gegarandeerd.

3) Praktisch

Denk bij het uitkiezen van de accessoires na over de functie ervan. Ga bijvoorbeeld voor kruidenplantjes in een mooie pot, deze zijn zowel functioneel als decoratief. Ook stijlvolle opbergers mogen niet ontbreken in een zen-interieur. Hier kan je spullen die je niet gebruikt mooi in wegstoppen en houd je je interieur netjes.

4) Lichtpuntje (of even dimmen)

Licht is een belangrijk onderdeel van een sfeervol interieur. Naast veel natuurlijk (dag)licht, wordt de kracht van verlichting vaak onderschat. Kies bijvoorbeeld niet voor felle spotjes in het plafond, maar voor meerdere sfeerlichten. Een staande lamp bij de bank en verschillende muur en plafondlampen maken een groot verschil. Dus dim de lichten en steek wat (geur)kaarsjes aan.

Klaar voor een zen interieur? Bij Woonboulevard Sliedrecht ben je aan het juiste adres voor een uitgebalanceerde inrichting. De adviseurs van Berg&Berg, Carpetright, Dutch Floorstore, Gort Modern Wonen, Hartog wonen en slapen, Jysk, Korver Living, Kwantum, Leen Bakker, Loods5, Montèl, Montera, Pronto, Rietveld verlichting, Roobol, Steats and Sofa’s, Trendhopper en Verschoor Wonen staan voor je klaar met persoonlijk advies!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.