22/1/2019

Maak van je logeerkamer een hotelkamer

Een logeerkamer is vaak een ondergeschoven kindje in huis. Een kamer waar niet zoveel aandacht aan wordt besteed en die je gemakkelijk vol stopt met spullen die je nergens anders in huis kwijt kunt. Met deze tips maak je van de logeerkamer een ware hotelkamer waar je het liefst zelf ook wel zou willen slapen...

Opgeruimd staat netjes

Omdat een logeerkamer ook vaak een plek is waar je spullen opbergt waar je in de andere kamers geen ruimte voor hebt is een grote kast in de kamer geen overbodige luxe. Rondslingerende spullen zorgen voor rusteloosheid, zorg er daarom voor dat de kamer goed is opgeruimd en hou in de kast een gedeelte vrij waar je gasten hun persoonlijke spulletjes en kleding kwijt kunnen. Denk ook aan nachtkastjes (met lades!) aan weerszijden van het bed waar je gasten hun spulletjes kwijt kunnen.

Rustige muren

Wil je dat je gasten direct een ontspannen gevoel ervaren als ze de slaapkamer binnenkomen? Kies dan voor rustige kleuren, zoals crème-wit, beige of één muur lichtgroen. Voor een chic effect zou je ook voor één wand met een donkerder tint of behang met een subtiele print kunnen gaan, maar hou de rest van de slaapkamer dan rustig.

Mooi beddengoed

Het eerste dat je ziet als je de gastenkamer binnenkomt is waarschijnlijk het bed. Maak er meteen een goed binnenkomer van door het bed op te maken met mooi beddengoed. Kies voor een effen, luxe stof als linnen of flanel. Leg er een mooie bedsprei over en maak het bed op met een stapel kussens in verschillen maten, vormen en tinten passend bij de rest van de kamer.

Maak een zitje in de kamer

Op hotelkamers staat altijd wel een fijne fauteuil waarin je even lekker een boek of tijdschrift kunt lezen. Op de logeerkamer kun je zo’n plekje ook creëren met bijvoorbeeld een cocktail stoeltje: dit stoeltje is van klein formaat en neemt niet zoveel ruimte in. Zet er een bijzettafeltje naast met een lampje en klaar is het zitje!

Al deze tips kun je natuurlijk ook toepassen op je eigen slaapkamer! Wil je meer inspiratie opdoen voor de logeerkamer of andere ruimtes in huis? Bij de woonwinkels op Woonboulevard Sliedrecht ben je aan het juiste adres!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.