6/8/2019

Tropische sferen met bamboe in de tuin

Met een tropische tuin heb je altijd het gevoel dat het zomer is. Lekker veel groen, tropische beplanting én mooi tuinmeubels van bamboe zorgen ervoor dat je je in een strandtent waant, maar dan gewoon in je eigen achtertuin.

Beeld: Bloomingville

Tropische planten voor in de tuin

Planten uit exotische streken zoals Zuid-Afrika, Brazilië, het Caribisch gebied en het Verre Oosten brengen het vakantiegevoel in je tuin en bloeien verrassend mooi. Ook in ons klimaat is het mogelijk om deze tropische planten in de tuin te gebruiken. Zelfs als je kiest voor een basis van goed winterharde planten, in combinatie met enkele exoten als blikvanger, zal er al snel een tropische sfeer ontstaan in de tuin. Mooie winterharde soorten, die er exotisch uit zien, zijn bijvoorbeeld: pampasgras, bamboe, bananenplanten en varens.

Bamboeplanten groeien in de tropische landen en geven daarom een fijne tropische sfeer. Maar bamboe doet het ook prima in Nederland, in jouw achtertuin. De plant groeit snel, dus binnen no time is je tuin een tropische oase. Bamboeplanten geven een weelderige look en maken je tuin heel gezellig. De plant die ook zeker niet mag ontbreken voor een tropisch sfeertje is de palm: de meest winterharde palm is de Chinese waaierpalm, Trachycarpus fortunei. Deze palm uit China is wel wat vorst gewend en kan tot ongeveer -15˚C overleven.

Beeld: Elle Interieur/Jysk

Tuinmeubels van bamboe voor een tropisch sfeertje

Met tuinmeubels gemaakt van bamboe maak de tropische sfeer helemaal compleet. Het natuurlijke materiaal staat heel mooi en is ook nog eens erg duurzaam. Het gaat, wanneer je het op de juiste manier onderhoudt, erg lang mee! Ga je voor een ligbed, een bank of bijzettafeltjes? Het materiaal is mooi om te combineren met bijvoorbeeld houten meubels.

Beeld: Bloomingville

Tropische accessoires voor de tuin

Een hele stapel kussens in natuurlijke kleuren of juist lekkere vrolijke tinten en printjes maken je tropische tuin helemaal af. Verder kun je natuurlijk nog mooie lampions, fakkels en een gezellig lichtsnoer toevoegen om ook ’s avonds in je tropische tuin te kunnen genieten.

Zin om met je tuin aan de slag te gaan en ‘m te veranderen in een tropische oase? Bij de winkels op Woonboulevard Sliedrecht vind je veel inspiratie en de mooiste tuinmeubelen en accessoires. Zien we je snel?

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.