11/6/2019

Zo maak je van je tuin een verlengstuk van je woonkamer

De zomer staat voor de deur, dat betekent dat we, als het even mee zit, weer volop van het buitenleven kunnen gaan genieten. Er is geen betere plek om dat te doen dan je eigen tuin. En natuurlijk wil het buiten net zo gezellig maken als binnen. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw tuin een verlengstuk wordt van je woonkamer, om optimaal te kunnen genieten.

1. Voer buiten dezelfde sfeer door als binnen

Hoe je van de tuin een verlengstuk van je woonkamer maakt? Dat is simpel: het begint in de eerste plaats met het doorvoeren van de sfeer die je ook binnen hebt. Heb je bijvoorbeeld veel rode accenten in je interieur? Voer dan die kleur ook buiten door met dezelfde tint kussens voor op je loungebank. Heb je binnen juist veel blauw? Kies dan juist voor blauwe kussens. Heb je binnen weinig kleur? Ga dan niet voor een bontgekleurde bloementuin, maar houdt ook de beplanting in de tuin neutraal met grassen en witte bloeiers. Door een contrast te creëren in sfeer scheid je binnen en buiten juist van elkaar.

2. Kleed je tuin aan met accessoires

Met mooie woonaccessoires die kun je de tuin aankleden en geef je de buitenruimte een huiselijke uitstraling. Je kunt kiezen voor speciale buitenitems zoals een buitenkleed voor de vloer, maar ook woonaccessoires voor binnen kunnen vaak prima buiten. Denk aan kussens, kaarsen of beeldjes. Let er hierbij wel op dat je wat accessoires betreft in dezelfde stijl blijft als binnen!

3. Kies voor eenzelfde soort vloer

Voor een helemaal optisch effect kun je de vloer die je in de woonkamer hebt liggen door laten lopen in de tuin. Niet letterlijk natuurlijk, want laminaat of parket ga je natuurlijk niet buiten leggen. Maar als je binnen een betonlook vinylvloer hebt, kies dan buiten voor betonlook tegels. Je wekt met deze truc de indruk dat je woonkamer overloopt in je tuin en dat maakt de twee ruimtes tot één geheel. Heb je een houten vloer? Denk dan eens aan een vlonder grenzend aan de schuifpui of openslaande deuren. Doordat de vloeren nagenoeg naadloos in elkaar overlopen oogt zowel de woonkamer als je tuin groter.

4. In de richting van de tuin

Wil je vanuit je woonkamer genieten van je tuin? Hou er dan rekening mee hoe je de meubels binnen plaats. Grens je woonkamer direct aan de tuin, dan kun je de bank bijvoorbeeld zo neer zetten dat hij in de richting van je tuin staat, zo kun je van binnen ook genieten van je mooie tuin – als het even niet zulk mooi weer is bijvoorbeeld. Ook belangrijk: zorg ervoor dat je ramen en deuren naar de tuin niet blokkeert, dat maakt het geheel lichter en laat je woonkamer groter lijken!

Wil je meer inspiratie voor je tuin of interieur? Dan ben je bij Woonboulevard Sliedrecht aan het juiste adres. Breng een bezoekje aan een van onze vele woonwinkels voor (tuin)accessoires en Tuinmeubelshop Van der Garde op Woonboulevard Sliedrecht om inspiratie op te doen en je nieuwe tuinmeubels te kopen.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.