2/4/2019

6 tips voor een opgeruimd huis

Ben je ook he-le-maal klaar met de rommel in huis? Tijd om op te ruimen! Met deze opruimtips maak je korte metten met allerhande prullaria en rommel. Wel zo fijn!

  • Het kan zijn dat je blind bent geworden voor de spullen om je heen. Soms wil het helpen om je huis eens te bekijken door de bril van een ander. Maak eerst een wandeling om je hoofd leeg te maken. Stap dan je huis binnen en kijk kritisch om je heen. Welke spullen zijn echt mooi en welke hebben hun beste tijd gehad? Wat ervaar je als troep of als onnodig?
  • In de keuken of slaapkamer is een ladekast overzichtelijker dan een kast met planken. Vaak weet je niet meer wat er achterin de kast ligt. Je kunt dit oplossen door spullen in manden of dozen te doen en dit op de planken te zetten. Ook in een lade werkt dit goed: groepeer alle spullen soort bij soort in losse opbergdozen en je bent nooit meer iets kwijt.
  • Zorg dat alles een vaste plek heeft, dat maakt het een stuk makkelijker om dingen op te bergen. En alle kleine spulletjes die je best vaak gebruikt maar die geen logische opbergplek hebben (elastiekjes, pennen, sleutels, touw) bewaar je bij elkaar in een rommella.
  • Wil je persoonlijke eigendommen waar je niets meer mee doet liever niet weggooien? Dat snappen we. Toch nemen deze spullen vaak veel onnodige ruimte in. Je kunt ze ook fotograferen en deze foto’s bewaren als herinnering. Dat scheelt een hoop ruimte!
  • Koop opbergkratten, opbergdozen of manden. Daar kun je veel spullen in doen en dan ziet het er meteen netjes uit. Maar: ruim wel eerst op, zodat je niet onnodig veel dozen en kratten aanschaft die je vervolgens vult met spullen die je eigenlijk weg zou kunnen doen.
  • Rond een ‘opruimtaak’ meteen af. Als je je kast hebt uitgeruimd, breng dan de tassen met oude kleren dan meteen weg. Als je ze laat staan, kijk je er over een maand waarschijnlijk nog steeds tegenaan en is het nog niet opgeruimd.

Hulp nodig bij het opruimen van je huis? Bij onze woonwinkels op Woonboulevard Sliedrecht kun je terecht voor handige kasten, opbergboxen, opbergdozen en andere handige opruimhulpjes.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.