8/5/2020

7 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Een kleine badkamer inrichten kan lastig zijn. Je wilt zo veel mogelijk ruimte behouden, maar er zijn een hoop noodzakelijke elementen en benodigdheden die een plek moeten krijgen. Met deze 7 slimme tips kun je een kleine badkamer een stuk groter laten lijken. Zo kom je een stapje dichtbij je droombadkamer!

1. Plaats kleine badkamerelementen en hang ze aan de muur

Bij het plaatsen van een toilettafel, wc, bad of douchecabine kies je voor het kleinste formaat als je de badkamer groter wil laten lijken. Dit bespaart ruimte. Daarnaast is het ophangen van de wc en kasten aan de muur een geweldige manier om de ruimte te maximaliseren. Je ziet zo meer van de vloer, waardoor je de illusie creëert dat de kamer groter is dan de werkelijkheid.

Bron: Sanisale

2. Maak gebruik van glazen wanden

In de badkamer is natuurlijk privacy gewenst. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan een douchegordijn waar je niet doorheen kun kijken of een dichte muur. Maar juist door deze privacy-proof oplossing lijkt de ruimte kleiner. Kies in plaats daarvan voor een glazen wand als afscheiding. Wil je toch meer privacy tijdens het douchen, ga dan voor een matte strook in de glazen wand of laat de muur slechts tot 1,5 meter hoogte lopen.

Bron: Sani-Dump

3. Kies voor de juiste kleuren

Neutrale kleuren creëren rust en dat is precies wat je nodig hebt in een kleine badkamer. Vermijd vooral donkere kleuren en drukken motieven. Vind je wit te saai? Kies dan voor natuurlijke of pasteltinten. Bovendien creëert dit ook meteen een wellnessgevoel voor optimale ontspanning.

4. Less is more

Hoe cliché het ook klinkt: less is more gaat perfect op bij het inrichten van een kleine badkamer. Te veel accessoires en losse spullen zoals tubes, potten en flessen zorgt ervoor dat de badkamer rommelig oogt en daardoor een stuk kleiner lijkt. Plaats een afgesloten badkamerkast of ga voor een wastafelkast met ruime lades. Is daar geen plek voor? Denk er dan over om de opbergruimte in een andere kamer te plaatsen. Een voorraadkast op een andere plek is helemaal geen gek idee.

Bron: Sani Sale

5. Zorg voor genoeg licht

Belangrijk bij een kleine badkamer is dat er genoeg lichtval is. Wanneer alles goed verlicht is, geeft dit een ruimtelijk gevoel. Daglicht is hierbij het beste licht, maar laat dat nou juist hetgeen zijn waar vaak gebrek aan is in een kleine badkamer. Zorg daarom voor een goed lichtplan in je badkamer. De beste keuze is indirecte verlichting, zoals spotjes die vanaf het plafond op de muur gericht zijn. Kies hierbij voor een daglichtspot. De hoeveelheid ‘daglicht’ die deze lamp produceert is vergelijkbaar met een zonnige dag. Precies wat je wilt!

Bron: Sani-Dump

6. Vervang kleine tegels voor grote tegels

Grote tegels en voegwerk in dezelfde kleur laat elke badkamer een stuk groter lijken. Vervang daarom de kleine tegels voor grote! Ga je toch voor kleine tegels? Wanneer je de vloertegels diagonaal plaatst, geeft dat ook de illusie dat de ruimte groter is dan de werkelijkheid.

7. Gebruik spiegels!

In kleine ruimtes werkt dit optische trucje altijd: door het gebruik van spiegels lijkt de ruimte een stuk groter. Dit kan je ook goed toepassen in je kleine badkamer. Een grote spiegel of meerdere spiegels op verschillende plekken laten de badkamer optisch groter lijken. Ga voor spiegels zonder rand en laat ze nauw aansluiten op de muren of meubels. Zo vervaagt de afbakening tussen ruimte en reflectie.

Bron: Pinterest

Naast deze 7 praktische tips zijn er bijvoorbeeld ook op Pinterest veel ideeën te vinden voor het inrichten van een kleine badkamer. Sani-Dump heeft de leukste ideeën voor je verzameld op het Pinterest inspiratiebord ‘Kleine badkamer ideeën’. Wil je liever inspiratie opdoen in fysieke showrooms? Kom dan naar Woonboulevard Sliedrecht en bezoek Sani-Dump en Sanisale . Laat je adviseren door onze experts.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.