17/9/2019

Een kleine badkamer? Zo oogt 'ie groter!

Heb je een kleine badkamer en ben je dat hokkerige en benauwde gevoel zat? Lees dan gauw verder, we hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet hoe jij je badkamer groter kunt laten lijken zodat je na een lange werkdag ook lekker kunt relaxen…

Gebruik lichte kleuren

Om je badkamer optisch groter te laten lijken kun je het best kiezen voor een lichte basis. Ga voor witte muren of tegels, maar ook voor een witte vloer. Donkere kleuren laten een badkamer juist kleiner lijken, ga je voor lichte tinten, dan oogt de ruimte een stuk groter én door de reflectie van daglicht op lichte wand- en vloertegels lijkt je badkamer ook nog eens groter.

Spiegeltje spiegeltje

Oké, oké, met spiegels krijg je natuurlijk niet écht letterlijk extra ruimte in je interieur. Maar je creëert wel optisch meer ruimte. Door spiegels krijg je meer daglicht en diepte in je interieur. Spiegels zorgen voor een betere verspreiding van het licht. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk gevoel. Ga je dan ook nog voor een spiegelkast, dan is het helemaal een win-win situatie. Je badkamer oogt ruimer én je kunt er je spullen netjes in opbergen. Voor het beste optische effect kies je een horizontale langwerpige spiegelkast.

2 in 1

Wil je toch lekker kunnen badderen in jouw kleine badkamer, dan biedt een bad- en douchecombinatie uitkomst. Met een bad- en douche combinatie combineer je twee werelden in je badkamer voor een optimaal wellnessgevoel. In de ochtend een snelle douche en ’s avonds een uitgebreid bad. Hiervoor kies je het best een douchebad met een apart gedeelte om te douchen. De vloer in dit gedeelte is dan vlakker en wat dieper gelegen zodat je comfortabel kunt douchen én het water gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Grote tegels

Voor een ruimtelijk effect geldt: hoe minder voegen, hoe beter. Je kunt er daarom voor kiezen de badkamer af te werken met een (beton)stuc of andere waterdichte afwerking waarbij geen tegels nodig zijn. Wil je wel graag tegels? Kies dan voor het grootste formaat waardoor er minder voegen zichtbaar zijn. Dit oogt rustiger en dus ook ruimer.

Gebruik glas

Vervang een douchewand of douchegordijn door een glazen deur of douchecabine. Hierdoor wordt het blikveld niet (meer) beperkt, dit geeft je badkamer een ruimtelijk effect.

Je bent van harte welkom bij de winkels op Woonboulevard Sliedrecht om te shoppen voor jouw badkamermeubel, nieuwe badkamer of fijne accessoires om je badkamer een upgrade te geven.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.