26/9/2020

Brave Ground: de Kleur van het Jaar 2021!

Ieder jaar is het weer een moment waar menig interieurliefhebber naar uitkijkt: de onthulling van de nieuwe Flexa Kleur van het Jaar. Deze keer verkozen de kleurexperts ‘Brave Ground’ als trendkleur van 2021. In deze blog ontdek je hoe je met vier verschillende kleurpaletten deze kleur in huis haalt (ook zónder te verven).

Maak kennis met Brave Ground: een stevige, natuurlijke basiskleur

Brave Ground is een versterkende kleur die draait om natuur en eenvoud. De kleur heeft een warme, aardse toon die een gevoel van groei en stabiliteit geeft en een stevig basis biedt voor verandering en creativiteit. De kleur sluit naadloos aan bij de huidige woontrends en de stijgende populariteit voor aardse en duurzame producten. Toeval? Zeker niet! Elk jaar bespreekt een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijks leven beïnvloeden. Vervolgens vertaalt Flexa de inzichten in één toonaangevende kleur die de sfeer van het moment weerspiegelt. In 2021 is de eer dus aan Brave Ground.

Vier kleurpaletten waarmee jij de trendkleur in huis haalt

Naast het kiezen van een kleur ontwikkelde Flexa ook verschillende kleurpaletten die goed samengaan met de Kleur van het Jaar. Zo kan iedereen naar eigen smaak en stijl de kleur Brave Ground combineren. Natuurlijk hoef je niet meteen met verf aan de slag om de trendkleur in huis te halen. Je kunt de kleur ook toepassen in jouw woonaccessoires, meubels of zelf in de keuken of badkamer.

De winkels van Woonboulevard Sliedrecht spelen dagelijks in op de woontrends van dit moment. Daarom vind je bij ons een hele boel items die perfect passen binnen de nieuwe kleurpaletten. Kies jouw favoriete palet en kom naar onze winkels voor wonen, slapen, keuken en badkamer.

Palet #1: Expressive kleuren

Dit palet bestaat uit rode en roze tinten die opvallen en die in balans komen met zachte neutralen. De kleuren zijn expressief en dus ideaal om onszelf mee te uiten. Deze kleuren geven je huis wat extra pit en een positieve uitstraling. Ga voor kleurrijk en bont met de kleuren uit het Expressive kleurenpalet.


Bron: Kwantum


Bron: Beter Bed

Pallet #2: Trust Kleuren

Deze kleurgroep bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Er is gekozen voor warme neutrale grijzen en bruinen die een warme uitstraling geven aan ruimtes. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie. Combineer de kleur met mooie natuurlijke materialen als leer, hout en wol. Kleuren die goed samen gaan met dit palet zijn wit, beige tinten, zwart en goud.


Bron: Sani Dump


Bron: Leen Bakker

Palet #3: Earth Kleuren

In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken. Combineer blauw met frisse pastelkleuren en veel groen voor een natuurlijke, frisse look. De donkere kleuren uit het palet zorgen voor een warme tegenhanger.


Bron: Sani Dump


Bron: Jysk


Bron: Vermaas

Palet #4: Timeless Kleuren

De kleuren uit dit palet brengen positiviteit en balans in een ruimte. De combinatie van gele en oker tinten met zachte neutralen omarmen zowel oud als nieuw, echt timeless dus. Dit kleurenpalet is energiek zonder overweldigend te zijn. Door het gebruik van kleuren uit dit palet kun je verschillende stijlen neerzetten, afhankelijk van welke hoofd- en accentkleur je kiest.


Bron: Montèl


Bron: Loods5

Ben je geïnspireerd en benieuwd naar het kleurenpalet in combinatie met jouw interieur? Of wil je advies over hoe jij het beste deze trendkleur in huis kunt halen? Kom langs bij Woonboulevard Sliedrecht! Bij woonexperts als Montèl, Loods5, Trendhopper en Berg & Berg vind je de nieuwste woontrends die goed aansluiten op de trendkleur(en). Bij deze en onze andere woonwinkels vind je tevens mooie basics voor je interieur: meubels, vloer-, wand- en raamdecoratie en keukens/santitair. Kom fysiek inspiratie opdoen in de vele trendy showrooms of laat je adviseren!


Headerbeeld en kleurpaletten: Flexa

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.