18/9/2021

De Flexa Kleur van het jaar voor 2022 is bekend!

Bright Skies™ is de Flexa Kleur van het jaar 2022 geworden! Een frisse, heldere blauwe kleur. De frisse wind waar we volgens Flexa op hebben gewacht. Met het thema ‘Een teug frisse lucht’ zijn er door het verfmerk vier kleurpaletten ontwikkeld die zorgen voor positieve sferen. In deze blog lees je er meer over!

Na een lange periode met beperkingen, zijn we volgens de kleurexperts van Flexa toe aan een verbreding van onze horizon. Het buitenleven en de open lucht trekken onze aandacht. En we verlangen naar een frisse aanpak en nieuwe start. Het overkoepelend thema van de Flexa Kleurentrends 2022 is daarom ook ‘Een teug frisse lucht’.

Trendkleur 2022: Bright Skies™

Bright Skies™ is een licht en luchtig blauw. Volgens Flexa een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest. Rondom Bright Skies zijn er vier gebruiksvriendelijke paletten ontwikkeld. Zo kun je woonruimtes op elke mogelijke manier een frisse look geven: Workshop, Greenhouse, Studio en Salon die zorgen voor positieve sferen en een frisse nieuwe look in je huis.

Workshop kleurpalet

Het Workshop-palet met zijn vrolijke, heldere tinten is ideaal voor een multifunctionele ruimte. Positief en complementair, deze tinten werken briljant samen met de Kleur van het Jaar, aldus Flexa, en kunnen op veel verschillende manieren worden gecombineerd. Workshop-tinten zijn perfect voor kleurblokken, voor specifieke zones in een open ruimte en voor een visuele verbinding tussen twee aangrenzende kamers. Alleen of samen kunnen deze kleuren je ruimte onmiddellijk nieuw leven inblazen.

Haal de natuur in huis met het Greenhouse palet

Open ruimte, frisse lucht, het buitenleven: onze behoefte aan natuur was nog nooit zo tastbaar. De trendy groen- en blauwtinten van het Greenhouse-palet, gecombineerd met Bright Skies™ brengen het buitenleven naar binnen. Op een landelijke locatie kunnen deze kleuren een aanvulling zijn op de omgeving; in een stedelijke ruimte laten ze ons weer in contact komen met de natuur.

Het rustige Studio palet

Het Studio-palet is subtiel, inspirerend en vrolijk en zorgt voor een ruimte waar je kunt opladen, inspiratie kunt opdoen en kunt ontsnappen aan alledaagse beslommeringen. De tinten van lichtroze, rood en oranje passen perfect bij de vleug frisse lucht van de Flexa van het Jaar 2022.

Frisse Salon tonen

Neem de luchtige tonen van Bright Skies™, meng deze met de zachte witte en warme neutrale tinten van het Salon-palet; en je hebt het perfecte recept voor een make-over. Dit zijn tinten die in elke kamer voor een frisse achtergrond zorgen. Een leeg canvas waarop je op elke gewenste manier je gang kunt gaan. De Salon-kleuren zijn neutraal, licht en luchtig en kunnen elke ruimte opfleuren, of het nu traditioneel of modern is; minimaal ingericht of gevuld met een eclectische meubelmix.

Hoe de kleur van het jaar wordt gekozen

Om Flexa te helpen bij het kiezen van de Kleur van het Jaar roepen zij steevast de hulp in van een panel internationale designexperts. Vanuit al die hoeken krijgen zij een inzicht in wat de sfeer van het moment is en wat onze manier van leven beïnvloedt. Flexa benoemt: “De afgelopen 18 maanden is ons leven op zijn kop gezet, maar we hebben ook tijd gehad om na te denken over de manier waarop we leven en wat nou echt belangrijk voor ons is. Bij onze trendvoorspelling hebben we het gehad over hoe de rol van ons huis is veranderd, hoe belangrijk natuur is in onze levens, hoe creativiteit en kunst ons tijdens de lockdown comfort en inspiratie heeft gebracht en over hoe belangrijk het is om nieuwe ideeën en meningen te omarmen voor een betere wereld. Deze gesprekken hebben tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2022 geleid, een vleug frisse lucht, en tot de tint zelf, die samenvat wat we van onze ruimtes verlangen in 2022.”

De nieuwste trends vind je op Woonboulevard Sliedrecht

De interieurexperts op Woonboulevard Sliedrecht kunnen je adviseren over de nieuwste trends. Voor iedere woonstijl is er een passend kleurenpalet, afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke smaak. Kom langs bij de woonwinkels en laat je adviseren voor een trendy woonkamer, keuken of badkamer! En wil je meer inspiratie opdoen? Hou dan onze blog en social media in de gaten!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.