22/12/2021

Dit zijn de interieurtrends van 2022

Een nieuw jaar staat voor de deur en daar horen nieuwe interieurtrends bij! Nieuwe kleuren, vormen en materialen. In 2022 hebben we behoefte aan verandering en rust, dit zie je dan ook veel terug volgend jaar. In deze blog lees je hoe je de trends kunt toepassen in je eigen interieur.

Organische vormen

Ook dit jaar krijgen we geen genoeg van organische vormen, lijnen en oppervlakken. Deze trend blijven we volop omarmen, en met een reden. Organische vormen staan erg mooi in het interieur maar kennen ook een praktisch voordeel. Ze zijn ruimtebesparend en daarom ideaal voor kleinere woningen. In 2022 is een ronde eettafel een must! Het brengt sfeer in huis en je kunt iedereen aankijken tijdens het avondeten, wel zo gezellig. Je zult merken dat een ronde tafel veel minder ruimte in beslag neemt dan een langwerpige. Stylish, gezellig en praktisch. Voor een speels effect in de woonkamer kies je voor een vloerkleed in een organische vorm, zo breek je de harde lijnen van je bank en eventuele kast. Vind je het nog lastig hoe je de vormen het beste kunt toepassen in jouw interieur? In onze winkels vind je volop inspiratie en geven we graag advies!

En vergeet de muren niet! Ook in 2022 blijft de kunstwereld een grote inspiratiebron voor het interieur. Kunst en design smelten volledig samen in je woning. Dit komt doordat kunst meer toegankelijk is geworden. Hang mooie lijsten aan de muur met prints in verschillende vormen en kleuren. Maar denk ook aan spiegels in bijzondere vormen, deze maken je ruimte ook nog eens optisch groter. Wil je nog een stapje verder gaan? Hang dan een mooi wandkleed aan de muur. Je kunt het zo gek niet bedenken. Voor elke interieurstijl is er op bij Woonboulevard Sliedrecht wel iets te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld bij Loods 5 een uitgebreide kunstafdeling waar je werk vindt van verschillende kunstenaars. Van handgeschilderde schilderijen, tot aan prints.

Beeld: Jysk

Een hoge aaibaarheidsfactor

Deze trend hebben we zeker te danken aan de pandemie. We zitten veel thuis en daarom willen we niet alleen een gezellige sfeer creëren in huis, maar zo moet het ook voelen. In 2022 blijven we in de zachte en comfortabele materialen, het liefst zelfs knuffelbaar. Niets is lekkerder dan na een lange werkdag neerploffen op een fluffy bank. Hoe zachter, hoe beter. Teddy is sinds dit jaar een trend en is ook in 2022 niet meer weg te denken uit je interieur. Met deze stof creëer je in een handomdraai jouw woonkamer gezellig. Het is zacht en comfortabel maar ziet er ook mooi uit. Wat wil je nog meer? Hier wil je zo een paar uurtjes in verdwijnen met een goed boek. Kies voor Teddy eetkamerstoelen, kussens of zelfs een hele bank. Niets is te gek! Combineer je aaibare meubelen met neutrale aardetinten voor een serene look in huis. Ben jij ook helemaal weg van deze trend?

Beeld: Loods 5

Duurzaam wonen in 2022

Woningen worden tegenwoordig zo duurzaam mogelijk gebouwd en bestaande woningen krijgen een upgrade door bijvoorbeeld zonnepanelen en een warmtepomp. Ook in de interieurwereld is het niet onopgemerkt gebleven dat we goed moeten zorgen voor onze aarde. We zijn dit jaar bewuster gaan nadenken over de aanschaf van kleding en kiezen we er steeds vaker voor om elektrisch te gaan rijden. In 2022 halen we duurzame materialen in huis. Meubelen gemaakt van PET-flessen of mango hout zie je steeds vaker terugkomen. Of kies voor meubelen die zijn gemaakt van bamboe of rotan, deze groensoorten groeien zeer snel waardoor het kappen ervan nauwelijks negatieve gevolgen heeft voor het milieu. Rotan meubelen vind je nu veel bij onder andere Jysk, Kwantum, Leen Bakker en Trendhopper. Kies voor materialen die een leven lang meegaan.

Beeld: Trendhopper

Kleuren van dit jaar

Elk jaar bespreekt een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijkse leven beïnvloeden. Vervolgens wordt dit vertaalt in een toonaangevende kleur die de sfeer van het moment weerspiegelt: een tint die impact heeft in huizen overal ter wereld.

Omdat we nog steeds veel thuiswerken zijn we op zoek naar rust, en dit zie je duidelijk terug in de kleuren van 2022. De zachte tinten brengen we terug in ons interieur om die rust terug te brengen in huis. Olive Sprig (Histor), een kleur die staat voor groei en veerkracht. De kleur blijkt een ontspannende werking te hebben die de ruimte opfleurt, en is ook nog eens makkelijk toe te passen in je interieur. En Bright Skies (Flexa), een luchtige, lichtblauwe tint die staat voor een nieuw begin. Vind je een hele muur in deze kleuren iets te heftig? Kies dan voor accessoires of één meubel in deze kleuren. Wij zijn enthousiast, jij ook?

Beeld: Histor

Ben je benieuwd hoe je de nieuwe trends in jouw interieur toepast? Onze winkels zijn op dit moment helaas gesloten door de nieuwe coronamaatregelen. Kijk op de website wat eventuele mogelijkheden zijn.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.