22/2/2021

Dit zijn de keukentrends voor 2021

Droom jij ook van een nieuwe keuken of grondige update? Een groot fornuis, lekker veel opbergruimte, nieuwe apparatuur. Waar je ook aan denkt, bij Woonboulevard Sliedrecht vind je alle inspiratie die je nodig hebt. We namen een kijkje bij onze keukenexperts en laten ons inspireren door de nieuwste keukentrends.

Volgens keukenspecialist Keukenconcurrent zien we in 2021 twee stijlen extra vaak terug. Zo is de stoere, industriële stijl een echte trend dit jaar. Ook de Scandinavische stijl wint dit jaar aan populariteit. Met het gebruik van lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen zorgt deze stijl voor een oase van rust. In de stoere keuken zien we vooral veel beton terug, In werkbladen, achterwanden en kasten. Naast deze hoofdthema’s die ook terugkomen in de woontrends, zijn er volgens de keukenexperts ook specifieke keukentrends, zoals chique marmer, véél zwart en dunne, rechte lijnen in de keuken van 2021.

Chique trend: de marmerlook

Ook de marmerlook staat vooraan op het gebied van woontrends van 2021. Dit natuursteen zorgt voor een verfijnde en chique uitstraling in de keuken. Ben je fan van marmer, maar wat minder van het prijskaartje dat eraan hangt? Er zijn tal van marmerlook werkbladen die wel de unieke uitstraling van marmer hebben maar voor een voordeligere prijs, tipt Keukenconcurrent.

Beeld: Keukenconcurrent

Werkbladen trend: extra dun

Passend bij deze stijl en de trend van dit moment: een ultradun werkblad. Het zorgt voor een luxe en stijlvolle uitstraling in de keuken. Deze bladen zijn tussen de 4 millimeter en 1 centimeter dik. Hoewel dit ogenschijnlijk niet lijkt, zijn deze bladen ook nog eens ontzettend stevig.

Achterwand op maat

Een achterwand saai? Nee hoor. We zien de achterwand in 2021 niet alleen meer als praktisch onderdeel van de keuken dat spetters opvangt, maar als stijlelement. Ga voor een op maat gemaakte achterwand en voorzie die bijvoorbeeld van een uitsparing voor een stopcontact, afzuigkap of keukenkastjes. Achterwandsystemen dragen bij aan de strakke, design uitstraling in de keuken. Met behulp van planken, rekken en ophangtools voor keukengerei maak je van de keuken een gestructureerde werkplek. Achterwanden zijn verkrijgbaar in vele kleuren en materialen: of je nu een mooi geheel of een spannend contrast wil creëren.

Beeld: Loods5

Strakke en unieke designkeukens

In de Scandinavische keuken blijven we veel wit en grijs als basis zien. Strakke, greeploze keukens in mat of hoogglans. Daar voegen we steeds meer natuurlijke materialen en kleuren aan toe. Vooral in accessoires: houten snijplanken, keramiek in aardse kleuren en ook vazen met droogbloemen en schilderijen zien we steeds meer terug in de keuken, als verlengstuk van de woonkamer. Aardse kleuren variëren van beige tot terracotta, en van mos- tot pastelgroen. Voeg ook groen toe in de vorm van planten. Gezond én het oogt gezellig. Zoals in deze frisse en moderne keuken.


Beeld: I-KOOK

Stijlvolle, praktische apparatuur

Ook keukenapparatuur is onderhevig aan trends. Onmiskenbaar is de (mat)zwarte trend. Daarnaast wordt apparatuur steeds slimmer en compacter. Zo zorgt de geïntegreerde kookveldafzuiging ervoor dat kookgeuren niet opstijgen, waardoor je keuken altijd fris ruikt. Deze afzuiging bevindt zich namelijk direct naast het kookgedeelte, waardoor dampen die opstijgen uit de pan direct worden afgevoerd. Naast praktisch is geïntegreerde kookveldafzuiging ook erg stijlvol. Tot slot hou je met deze manier van afzuiging ruimte over. Verder is de stoomoven, waarmee je de lekkerste gerechten maakt op een gezonde wijze, een terugkerende trend volgens Keukenconcurrent. De wijnklimaatkast en kokendwaterkraan zorgen eveneens voor meer gemak én een chique uitstraling in de keuken. In deze keuken van Keukenhof vind je de nieuwste snufjes: een handige bladafzuiging, een Selsiuz 3-in-1 kokendwaterkraan, stopcontact en USB-aansluiting in het werkblad en zwarte apparaten in combinatie met de hoge zwarte glaskast.

Beeld: Keukenhof

Een strakke, zwarte keuken

Door het zorgvuldig toepassen van doorlopende lijnen en symmetrie creeëren je rust in de keuken. Deze trend geldt echter ook voor het gebruik van verticale lijnen. Denk hierbij aan hoge kasten met doorlopende deuren, wat een oase van rust creëert in de gehele keukenruimte. De rechte lijnen in deze keuken van Keukenconcurrent zorgen voor een rustige look.

Beeld: Keukenconcurrent

Doe inspiratie op op Woonboulevard Sliedrecht

Benieuwd naar meer trends voor 2021, zoals sferen en kleuren? Doe direct online inspiratie op voor jouw droomkeuken bij de aanbieders op onze boulevard: Keukenconcurrent, Keukenhof Sliedrecht, I-KOOK en Loods5. Natuurlijk kun je ook voor de mooiste accessoires voor je keuken (online) terecht bij verschillende woonwinkels op Woonboulevard Sliedrecht.

Wil je graag een persoonlijk advies, telefonisch of aan huis? Maak online een adviesafspraak en wij nemen contact met je op voor de mogelijkheden.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.