5/8/2021

Een modern klassieke keuken is van alle tijd

Met een modern klassieke keuken in huis is het altijd gezellig! Het combineert de mooiste onderdelen uit de moderne keuken met een klassiek keukenontwerp. De keuken wordt zo erg sfeervol en met de nieuwste apparatuur helemaal van nu.

De keukenexperts van I-kook geven je graag een kijkje in de klassieke keuken. Met acht handige ontwerptips stel je volgens hen de ideale modern klassieke keuken samen. In de winkel met een adviseur, of met de online keukenplanner. Je maakt hiermee eenvoudig een eigen keukenopstelling. Hierin kun je alles aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met je 3D-keukenontwerp.

Modern klassieke keukentips

Wat is nou typisch voor een klassieke keuken? En wat geeft de klassieke keuken die warme sfeer? De keukenexperts van I-kook vertellen je aan de hand van 8 tips hoe je een klassieke keuken kunt ontwerpen en inrichten.

De keukenopstelling
Een klassieke keukenopstelling straalt één en al gezelligheid uit, met vaak een kookeiland en/of bar, keukenkasten met glazen deuren en open keukenkasten en voor de gezellige sfeer een wijnrek en keukenplanken aan de muur.

Klassieke keukendeurtjes
Klassieke keukendeurtjes zijn paneeldeuren, ook wel kaderdeuren genoemd. In de klassieke keuken van nu kunnen de keukenfrontjes ook helemaal vlak zijn met eventueel een voelbare houtnerf. Door de moderne kastdeurtjes een nostalgische keukengreep te geven krijgt het keukenblok authentieke details.

Nostalgische handgrepen
Nostalgische handgrepen voor in de keuken zijn de komgreep, de knopgreep, de ringknop en de T-knop waarmee je een keukenkastje of lade makkelijk kunt openen en sluiten. In een modern klassieke keuken kun je ook kiezen voor een stoere stanggreep of beugelgreep. Een semi- of helemaal greeploze keuken met paneeldeuren is eveneens prachtig aldus de experts.

Nostalgische spoelbak
Bij een klassieke spoelbak denk je het eerst aan een keramische gootsteen en een zwart-wit tegel spoelbak. In de nostalgische keuken kan de spoelbak ook breder zijn of je kunt kiezen voor een anderhalve/dubbele spoelbak. Helemaal van nu is een spoelbak en kraan in dezelfde koper-, zwart- of goudkleur.

Klassieke keukenkraan
Bij de klassieke keukenkraan als de 2-gats keukenmengkraan, wordt via een brug het koude en warme water met elkaar gemengd. Een keukenkraan kan er nostalgisch uitzien maar toch heel innovatief zijn! Mooi voorbeeld is de Quooker Classic kokend-waterkraan met een heel nostalgisch uiterlijk. Wist je dat je met een Quooker niet alleen koud, warm en kokend water kunt tappen, ook eventueel gefilterd en koel bruisend water? Heerlijk en snel voor een verfrissend drankje.

Klassiek fornuis of moderne kookplaat
Zie jij jezelf al koken op een prachtig klassiek fornuis? Je bent niet de enige die een nostalgisch gasfornuis of inductie fornuis fantastisch vindt! De merken Stoves en Bertazzoni bieden bijvoorbeeld geweldig mooie authentieke fornuizen met ovens aan, en merken als Miele en Pelgrim geven dit een moderner jasje.

Wil je liever een kookplaat? De kookplaat hoeft niet alleen een gaskookplaat of inductie kookplaat te zijn. Bij je inductiekookplaat kan ook een grote gasbrander geplaatst worden om flink op te wokken. Misschien wil je de kookplaat wel combineren met een teppanyaki plaat?

Keukenhof Sliedrecht

Authentieke keuken kleuren
Bij een klassieke keuken denken we aan wit, beige, diverse houtsoorten, magnolia, groen en blauw. Kleur in je keuken bereik je niet alleen door de keukenkast deurtjes in jouw favoriete tint. Je kunt ook je keukenmuren verven in een prachtige bijpassende kleur. Wat vind je van een vrijstaande koelkast of fornuis in een bijzondere kleur? Of een keuken achterwand met tegels, natuur of baksteen decor? Ook met gekleurde keukenhulpjes, een afvalbak en losse keukenapparaten krijgt je klassieke keuken nostalgische klasse.

Nostalgische keukenaccessoires
Typisch voor de klassieke keuken is dat er volop ruimte is om al je leuke voorraadpotten, kookboeken, kruidenpotten en olie en azijn flessen te showen. In open schappen van de keukenkast en op planken langs de muur krijgen je pannen en mooiste servies een vaste plaats. Een gezellige klassieke keuken met bar, als op bovenstaande foto en ontwerp ik graag voor je!

De klassieke keuken is één en al gezelligheid! Een keukenspecialist weet precies wat jij belangrijk vindt en zal, binnen je budget, jouw klassieke droomkeuken uitwerken en je begeleiden bij plaatsing. Bij keukenwinkels I-KOOK en Keukenconcurrent kun je terecht voor verschillende stijlen keukens. Keukenhof Sliedrecht is expert in de regio voor landelijk moderne keukens. Hier vind je mooie op maat gemaakte houten en landelijke keukens, van alle (moderne) gemakken voorzien.

Overige beelden: via I-kook

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.