26/8/2021

Een natuurlijke, minimalistische badkamer in Japandi stijl

Rust in huis betekent rust in je hoofd. Waar kun je beter beginnen dan in de badkamer? Waar je jouw dagen start en eindigt. De Japandi trend, die het minimalistische en natuurlijke van de Japanse en Scandinavische designstijlen combineert, sluit daar perfect bij aan. Zo creëer je een Japandi badkamer:

Het ultieme wellness-gevoel creëren in je badkamer? Ga dan voor de Japandi badkamer! Deze combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl zorgt ervoor dat je helemaal zen wordt. Bij beide stijlen speelt minimalisme, het gebruik van natuurtinten en natuurlijke materialen een belangrijke rol. Door deze twee stijlen met elkaar te combineren creëer je een warme sfeer. Een comfortabel interieur dat wij zeker ook in onze badkamer willen doorvoeren!

Sanisale

Een minimalistische badkamer

De Japandi trend komt voort uit de behoefte aan meer rust in ons leven én in huis. De woontrend combineert het minimalisme en de natuurlijke materialen van de Scandinavische en de Japanse wabi sabi trends. Het minimalisme zorgt ervoor dat je een opgeruimde en rustige ruimte creëert. De Japandi stijl bestaat dus uit weinig accessoires. Het is de kunst om je badkamer zo leeg mogelijk te laten. Maak daarom gebruik van veel opbergmogelijkheden. Bijvoorbeeld rondom je wastafel, die al snel rommelig oogt. Daarnaast is de kans dat in de haast een dure parfumfles wordt omgestoten, ook nog eens behoorlijk groot. Houd de wastafel daarom leeg en gebruik spiegelkasten en hangkasten onder de wastafel voor de spullen die je dagelijks gebruikt. Ook zien we in deze stijl veel organische vormen terug, zoals in spiegels, badkuipen of wasbakken. Rond, bol, zigzag, golvend of asymmetrisch: dit zijn de kernwoorden voor items in je badkamer.


Sani-Dump

Gebruik natuurtinten

Op de muren wordt in deze stijl voornamelijk gekozen voor naturel kleuren. Maar ook het contrast met donkere lijnen mag opgezocht worden. Kies dus voor bruintinten, maar hier en daar een contrast met wit of zwart is juist waar de Japandi stijl voor staat. Het is dé combinatie tussen Scandinavië en Japan en dat houdt de ruimte spannend. Rust en eenheid breng je voornamelijk door de kracht van herhaling. Laat dezelfde tinten, materialen en vormen daarom in de badkamer terugkomen. Van badmat en spiegel, tot wasmand en planten.

Loods 5

Natuurlijke materialen

In de Japandi badkamer wordt veel hout en natuursteen gebruikt, ziet Sani-Dump. Dit kan je laten terugkomen in zowel je badkamermeubels als in de stenen en de vloer die gebruikt wordt. Bijvoorbeeld de steeds populairder wordende houtlook steen. Een badkamer met visgraatvloer? Dat past helemaal in de Japandi stijl! Ook marmer is een mooi natuurlijk materiaal om terug te laten komen in je badkamer. Als je natuurlijke materialen gebruikt krijg je al snel de natuurlijke look, rechtstreeks vanuit de natuur naar je badkamer! Houd het spannend door verschillende texturen met elkaar te combineren. Bamboe, leer en katoen bijvoorbeeld.

In de winkels op Woonboulevard Sliedrecht vind je alles voor een minimalistische, natuurlijke badkamer. Kom langs bij Sanisale en Sani-Dump, kies de mooiste tegels uit bij Tegels in Huis en shop natuurlijke materialen bij onze woonwinkels.

Hoofdbeeld: Sani-Dump

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.