29/10/2019

Een rustgevende slaapkamer in 3 stappen

De slaapkamer is de uitgelezen plek om tot rust te komen, offline te zijn en even tijd voor jezelf te nemen, ook als je niet slaapt. Hoe? Met dit 3-stappenplan creëer je een rustgevende slaapkamer.

Stap 1: Kleuren

Om van de slaapkamer een rustig en uitnodigend geheel te maken zijn zachte kleuren en warme tinten aan te raden. Kleuren mixen kan prima, zolang de kleuren maar dichtbij elkaar liggen, dan krijg je een mooi ton-sur-ton effect. Voor een rustgevende look zijn ijsblauw, oudroze en vaalgroen mooie keuzes. Kies, om de rust te bewaren, altijd voor één basiskleur die je terug laat komen en vul deze kleur aan met maximaal twee andere accentkleuren.

Stap 2: Plantengroen

Planten staan niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens heel gezond, vooral in de slaapkamer. Vers plantengroen reinigt de lucht in de slaapkamer en zorgt daarnaast ook nog eens voor extra zuurstof, wat weer bijdraagt aan een goede nachtrust. Eigenlijk is elke plant geschikt voor naast het bed, maar er zijn soorten die wat extra’s met zich meebrengen. Lavendel bijvoorbeeld verlaagt bijvoorbeeld het stressniveau en werkt rustgevend. De Sansevieria is sterk en geeft zuurstof af gedurende de nacht en de ananasplant zou zelfs helpen tegen snurken.

Stap 3: Laagjes beddengoed

Creëer volume door het bed gelaagd op te maken met een mooi plaid of twee dekbedden voor een luxe gevoel. Werk met meerdere kussens of sierkussens voor een heus hotelgevoel. Zo maak je van je bed een warm nestje waar je ook graag de tijd doorbrengt met een goed boek.

Wil je meer inspiratie opdoen om jouw slaapkamer in te richten volgens de laatste trends en er meer dan alleen een slaapkamer van te maken? Kom eens langs bij Woonboulevard Sliedrecht. In onze woon- en slaapwinkels vind je de mooiste bedden, boxsprings, beddengoed en fijne accessoires om jouw slaapkamer een fijne sfeer te geven. Tot snel!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.