4/6/2020

5 tips voor een aangename slaapkamer in de zomer

Hoewel we in de winter maar al te graag onder de wol kruipen, zijn we in de zomer misschien wat minder graag in de slaapkamer. Vaak is het er warm, vinden muggen het er erg fijn en zie je er voor het slapen gaan al tegenop om in dat – ook veel te warme – bed te kruipen. Terwijl je ondertussen ook niet zonder je deken kunt... Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zo’n fijne kamer ineens een stuk onaangenamer wordt als de temperatuur stijgt. Daarom hebben we in deze blog 5 tips op een rij gezet die jouw slaapkamer summer-proof maken

Tip1: Zorg voor koele kleuren

Het woord zegt het eigenlijk al: koele kleuren geven een koele uitstraling en warme kleuren zorgen voor een warme sfeer. Hoewel het gebruik van koele kleuren niet letterlijk zorgt voor een temperatuursdaling, kan het gevoelsmatig wel kouder aanvoelen. Koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen. Houd het fris en luchtig door voor de lichte/pasteltinten te gaan.

Bij het toepassen van kleur in de slaapkamer denk je misschien meteen aan het verven van de muren. Maar een dekbedovertrek in deze koele kleuren doet ook al wonderen!


Bron: Auping

Tip 2: Maak gebruik van koele materialen

Je bed zomerklaar maken doe je door je favoriete, dikke winterdekbed in te ruilen voor de wat dunnere zomervariant. Daarnaast kun je gaan voor een verkoelend matras of een verkoelende topper. Koele matrassen en toppers zijn bijvoorbeeld gemaakt van koudschuim. Dit materiaal ademt en zorgt voor een uitstekende ventilatie. Pas op met materialen zoals latex, rubber en polyether. Die materialen zorgen ervoor dat het bed juist warmer aanvoelt tijdens het slapen en dat is precies wat je wil voorkomen. Let ook op de tijk van het matras en het hoeslaken dat je er omheen gebruikt. Katoen is bijvoorbeeld een materiaal dat goed ademt en daardoor zorgt dat de temperatuur niet te hoog oploopt.

Bij Woonboulevard Sliedrecht kunnen Beddenreus, Hartog Wonen en Slapen, Vermaas, Auping Plaza Sliedrecht en Beter Bed je hier alles over vertellen en je goed adviseren.

Tip 3: Plaats planten

Planten in de slaapkamer zijn altijd een goed idee! Ze zorgen voor extra zuurstof, hebben een luchtzuiverende werking en geven een frisse uitstraling. Precies wat je nodig hebt. Tijdens de warme zomermaanden is het goed om je slaapkamer overdag donker te houden. Zeker wanneer de zon de hele dag de slaapkamer binnen schijnt, kun je de rolluiken en/of (rol)gordijnen het beste dicht houden. Houd bij het kiezen van een geschikte plant er dus goed rekening mee dat deze overleefd in een donkere ruimte zonder (veel) zonlicht. Tips: Kamerpalm / Zamioculcas, Sansevieria of de Dracaena.


Bron: Jysk

Tip 4: Weg met het vloerkleed

Hoewel een vloerkleed voor extra sfeer in de slaapkamer zorgt, is het op warme zomerdagen helemaal geen gek idee om deze even op te bergen. Zeker wanneer je een hoogpolig vloerkleed heb, bespaart dit extra warmte onder de voeten. Wil je toch iets op de vloer hebben liggen? Ga dan voor een laagpolig vloerkleed of een hip vloerkleed van jute of sisal. Deze voelen een stuk minder warm aan.


Bron: Loods5

Tip 5: Hang een klamboe op

Hoewel een klamboe geen hitte tegengaat, lost het wel een ander slaapkamerprobleem in de zomermaanden op: muggen. Een klamboe boven het bed houdt de ongewenste beestjes op afstand en zorgt ervoor dat je de volgende ochtend niet wakker wordt met jeukende bulten. Ook kun je door de klamboe gerust je raam lekker open laten staan. De frissere avondwind door de kamer is een heerlijke verkoeling.

Bron: Pinterest

Extra leuk: een klamboe geeft je kamer meteen een gezellige, knusse sfeer.

Toch niet zo’n fan? Plaats dan een goede hor! Deze vind je onder meer bij Berg & Berg.

Nu je weet wat je te doen staat, is het tijd om de slaapkamer summer ready te maken! Bij de winkels van Woonboulevard Sliedrecht is alles te vinden wat je nodig hebt, van matrassen tot koele dekbedden en de mooiste accessoires. Tot snel!


Bron headerbeeld: Beddenreus

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.