3/12/2020

Geef je keuken een kleine make-over

Is je keuken al wat ouder, maar zijn de keukenelementen nog in goede staat? Of heb je gewoon behoefte aan wat vernieuwing zodat je keuken weer uitnodigend wordt? Dan kan een kleine renovatie of een eenvoudige make-over de oplossing zijn. Het hoeft in ieder geval geen vermogen te kosten om je keuken wat op te fleuren. Zo kun je handgrepen vervangen, de keukenkastjes schilderen of de tegels vervangen. Vooral nu we veel thuis zijn en toe aan kleine veranderingen in ons interieur, stijgt de vraag op de woonboulevard naar deze kleine aanpassingen met een groots effect.

Tegels vervangen in je keuken

Het betegelen van de spatwand boven het keukenblad heeft een groot effect op de algehele look van de keuken. Bovendien zijn tegels heel praktisch voor spatten en schoonmaken. Tegels zijn er in alle soorten en maten, van de bekende witte metrotegeltjes tot kleurrijke Marokkaanse tegels. In 2020/2021 zijn deze laatste tegels zeker een trend. Bekijk eens de tegelcollectie van Tegels in Huis en Sanisale. Of struin ook eens rond op Marktplaats, daar zijn vaak restpartijen van bijzondere oude tegels te vinden. Denk goed na over de hoeveelheid rijtjes die je zet. Kijk bijvoorbeeld naar de uitlijning van de apparatuur in de keuken. Dat oogt rustiger.

Beeld: Tegels in huis

Een ander werkblad

Is er ion jouw ogen te veel mis aan de keuken, maar ontbreekt het budget om de gehele keuken te renoveren? kies dan tóch voor het gevoel van een nieuwe keuken door andere grotere keukenelementen te renoveren. Dit vergt qua tijd en geld uiteraard iets meer, maar in een paar dagen kun je echt wonderen verrichten. Een optie is het vervangen van het werkblad. Het aanrechtblad bepaalt in grote mate de uitstraling van de keuken. Zo zorgt een houten werkblad voor een landelijke uitstraling, terwijl een keukenblad van composiet een meer klassieke sfeer creëert. Denk verder na over de hoogte, het gebruik, tegen welke ingrediënten het blad bestand moet zijn en het onderhoud. Een werkblad is niet eenvoudig zelf te vervangen. Een vakman zorgt ervoor dat het aanrecht goed past en de keuken niet wordt beschadigd. In deze afbeelding van Keukenconcurrent zie je waar je betreft prijsverschil aan moet denken:

Beeld: Keukenconcurrent

Nieuwe kraan en spoelbak

Mocht je toch al het werkblad vervangen dan is het makkelijk om ook de kraan en de spoelbak te vervangen. Het is het meest gebruikte keukenonderdeel en de kraan is vaak verouderd. Met een moderne kraan geef je de keuken een nieuwe uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een kokendwaterkraan en/of uitvoering in goud of mat gun metal. Ook een spoelbak zijn er in veel varianten. Het gemak van een dubbele spoelbak of één met afdruip bijvoorbeeld.

Beeld: Loods5

Moderne keukenapparatuur

Tot slot is de apparatuur een grote maar belangrijke post. Ga je voor een luxe keuken, denk dan eens aan een ingebouwd espressoapparaat, een kookplaat met ingebouwde afzuiging of een stoomoven. Je kunt je keuken van alle gemakken voorzien, tegen de prijs die je voor ogen hebt. Naast een mooi design en de nieuwste technologie hebben nieuwe apparaten vaak ook een lagere energieklasse en verdienen ze zich in de loop van de tijd terug. Kom langs bij I-kook, Keukenconcurrent, Loods 5 of Keukenhof Sliedrecht voor de nieuwste keukens en apparatuur.

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Kom langs bij de keukenspeciaalzaken op Woonboulevard Sliedrecht!

Hoofdbeeld: I-kook

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.