9/7/2019

Hier moet je op letten als je een nieuwe badkamer kiest

Wil je graag een nieuwe badkamer? Dan valt er heel wat te kiezen. Ga je voor tegels of (beton)stuc, wil je een ligbad of inloopdouche en wat voor badkamermeubel kies je? In dit blog geven we je tips voor het kiezen van een nieuwe badkamer.

1. Het badkamermeubel

Het badkamermeubel is één van de meest gebruikte meubels in de badkamer. Om er elke dag opnieuw van te genieten, kies je best voor een comfortabel model dat voldoet aan al je eisen. Natuurlijk moet het meubel er mooi uitzien en bij je smaak passen, maar het is wel zo fijn als het ook praktisch is in gebruik. De ideale hoogte bijvoorbeeld is heel belangrijk, maar verschilt per persoon. Bekijk in de winkel eens de verschillen en voel wat je prettig vindt. De vorm en afmeting van de wasbak bepaalt hoe snel het water wegloopt. Ga je voor rond, dan loopt het water sneller weg dan in een strak model. Laat je hierover goed informeren.

2. Met of zonder tegels

Of je kiest voor tegels of een andere vorm van vloer- en wandafwerking is natuurlijk persoonlijke smaak. ­­­Tegels zijn verkrijgbaar in een eindeloze combinatie van afmetingen, patronen en kleuren waardoor er voor iedere stijl en smaak wel een tegel is te vinden. Tegels zijn bovendien duurzaam en gemakkelijk om te onderhouden. Maar ook een afwerking met betonstuc of betonciré is een mooie oplossing voor de badkamer. Deze waterdichte afwerking vergt weinig onderhoud doordat er geen sprake is van voegen. Om je keuze te maken kun je verschillende badkamers met elkaar vergelijken en advies inwinnen in de winkel.

3. Bad en/of douche?

De ruimte in de badkamer bepaalt voornamelijk de mogelijkheden voor een ligbad in de badkamer. De meest voorkomende badvormen zijn rechthoekig, rond, halfrond en ovaal. Daarnaast zijn er baden die in een kleinere, of lastige ruimte te plaatsen zijn. Zoals het meerhoekige bad. Dit bad is de oplossing voor een badkamer met een afwijkende hoek. Wil je graag een bad, maar wordt het daardoor erg krap in de badkamer? Dan is een douche- en badcombinatie een ideale oplossing. Deze baden zijn bij het douchegedeelte vlakker. Dit in tegenstelling tot de ‘standaard’ baden waar de bodem rond loopt. Maar, vind je een bad echt belangrijk of volstaat een luxe inloopdouche ook om jouw persoonlijke wellnessmomentje te creëren. Weeg voor- en nadelen goed af en vraag ook om deskundig advies in een van onze badkamerwinkels.

Je bent van harte welkom bij de winkels op Woonboulevard Sliedrecht om te shoppen voor jouw badkamermeubel, nieuwe badkamer of fijne accessoires om je badkamer een upgrade te geven.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.