25/11/2019

Kleur bekennen in de badkamer

Je bent toe aan iets anders in de badkamer. Waar te beginnen? Naast alle keuzes voor indeling, sanitair, meubels en tegels is ook kleur een belangrijke overweging. Een kleur in je badkamer heeft namelijk een positieve invloed op je stemming.

Stonden de afgelopen jaren vooral in het teken van rust in de badkamer, met veel focus op wit- en bruintinten, dit jaar mogen we weer met kleur experimenteren. Dat kan veilig in de vorm van accessoires, maar je kunt ook kiezen voor een gehele wand in kleurrijke tegels of een waterdicht behang.

Inspiratie opdoen voor je badkamer

Hoe begin je? Met een moodboard. Laat je inspireren op Pinterest en maak daarop een moodboard aan. Of ga ouderwets knippen en plakken en maak een stijlplan vanuit verschillende tijdschriften. Pak een aantal kleurstalen bij elkaar en probeer een goede combinatie te vinden tussen kleuren en neutrale tinten die je in je badkamer wilt. En durf te proberen. Misschien vind je die ‘gekke’ combinatie toch ineens heel leuk. En vind je het niets? Dan begin je opnieuw. Ben je niet zo creatief, dan kun je natuurlijk ook inspiratie opdoen bij één van de woonspecialisten op Woonboulevard Sliedrecht.

Totaalplaatje

Je gehele badkamer in kleur. Super gedurfd maar ook vrolijk! Je kunt dit doen door de basis van je badkamer – de tegels natuurlijk – te kleuren. Combineer dit met neutrale meubels en accessoires om zo het accent te leggen op de kleur, maar het niet too much te maken.

Maak een statement

Liever geen volledig kleurrijke badkamer? Maak dan een kleurenstatement. Bijvoorbeeld door voor één gekleurde wand te gaan, een opvallend wandmeubel te kiezen of een mozaïek patroon te leggen. Wil je het nog subtieler, voer dan één kleur(palet) door in al je accessoires.

Bron: Sanidump

Groen in huis

Go green! Deze spreuk heb je vast vaker voorbij zien komen. Want groen is in. Ook in de badkamer zien we steeds meer groen. Dit varieert van subtiele elementen, zoals een groene badmat of handdoeken tot planten in de badkamer. De kleur heeft een positieve werking op je gemoedsrust. Het zorgt voor harmonie, balans en geeft een ruimtelijk gevoel. En dat wil je in je badkamer.

Bron: Jysk

Tealblauw voor jou

Zeeblauw, ofwel teal, is één van de trendkleuren in je interieur, óók voor je badkamer. Vooral in combinatie met messing vormt het een gouden combinatie. Ook mooi: houten meubels en accessoires. Omdat blauw een kalmerend effect geeft, tover je je badkamer om tot echte wellness!

Voegwerk

Iets waar je als laatste aan denkt – vandaar onderaan dit blog – is de voegkleur. Als de voeg veel lichter of donkerder is, ontstaat er een groter contrast en vallen de tegels meer op. Ga je juist voor een voeg die matcht met de kleur van de tegel, dan zal het oppervlak één geheel lijken. Er is natuurlijk ook de optie om twee verschillende kleuren te kiezen, zoals groen met rood, roze en geel of wit met rood.

Ben je op zoek naar meer badkamerinspiratie? Kom dan langs bij een van de badkamerwinkels op Woonboulevard Sliedrecht. Je kunt voor de mooiste oplossingen voor je badkamer terecht bij Sanidump en Sanisale. Voor mooie accessoires voor je badkamer kun je ook terecht bij woonwinkels als Jysk, Kwantum, Loods5 en Trendhopper.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.