28/5/2019

Met deze 6 tips creëer je een sfeervolle slaapkamer

Goed slapen is belangrijk om je fit te voelen. Daarbij is een bed natuurlijk essentieel, maar er zijn meer aandachtspunten die ervoor zorgen dat je slaapkamer een fijne plek wordt…We delen 6 tips om van je slaapkamer een sfeervolle plek te maken.

1. De kleuren

Als je gaat voor een basis in lichte en natuurlijke tinten kun je eindeloos variëren met stoffen en materialen. En je hoeft niet bang te zijn dat het saai wordt of dat je geen knusse slaapkamer krijgt. Een combinatie van zachte grijzen, naturellen en zandtinten maakt je slaapkamer intiem zonder dat het donker wordt. Je kunt het best kleuren mixen die dicht bij elkaar liggen. Wil je wél kleur toevoegen? Dat kan door accessoires in accentkleuren toe te voegen, leg bijvoorbeeld een sprei op je bed of ga voor gekleurd beddengoed.

2. Het bed

Heel belangrijk om van je slaapkamer een fijne plek te maken: een goed bed. Bij het aanschaffen van een nieuw bed is het handig om te bedenken welke functies en eigenschappen voor jou belangrijk zijn en welk type bed of boxspring daar het best bij past. Denk hierbij aan zaken als rug- of nekklachten, je slaapritme of je buik- zij- of rugslaper bent en of je het ’s nachts vaak warm of koud hebt. Ga op onderzoek uit en laat je goed informeren door onze beddenexperts.

3. Het beddengoed

Ga je voor een vierseizoenendekbed? Denk er dan eens aan om ‘m op te splitsen en om beide dekbedden een ander overtrek te doen. Door voor verschillende stoffen en kleuren te kiezen ontstaat zo een rijk laagjes-effect dat zorgt voor een luxe hotelgevoel. Ook met een enkel dekbed kun je een luxe hotelgevoel creëren: maak dan gebruik van een sprei die zo groot is dat ‘ie je hele bed beslaat.

4. De kussens

Voor een goede nachtrust is je hoofdkussen heel belangrijk. Een hoofdkussen is, de naam zegt het al, bedoeld om je hoofd én nek te ondersteunen. Zo kunnen je nekspieren zich helemaal ontspannen ’s nachts. Naast functioneel zijn kussens natuurlijk ook sfeerverhogend. Ga je voor een hele stapel? Of voeg je enkele sierkussens toe? Kies in elk geval voor een mix van materialen, die zorgt weer voor volume én een luxe gevoel. Zo wordt het extra verleidelijk je bed in te duiken na een drukke dag.

5. De verlichting

Om de sfeer in de slaapkamer compleet te maken is het belangrijk de juiste verlichting te kiezen. Fel licht in een slaapkamer is natuurlijk not-done en niet echt sfeerverhogend. Kies daarom altijd voor een lamp met een dimmer of ga voor subtiele (hang)lampjes naast het bed.

6. Geuren

Aangename geuren helpen je om je goed te voelen én stimuleren volgens een Duits onderzoek gelukzalige dromen. In een stinkend bed wordt niemand blij en het wekt ook nog eens nachtmerries op. Fijne geuren dus, maar hoe laat je je slaapkamer lekker ruiken? Door te kiezen voor een geurkaars (alvast even aansteken voor je naar bed gaat), fijne geurstokjes of met een aroma diffuser laat je de slaapkamer heerlijk ruiken. Kies voor een kalmerende geur als lavendel of voor een meer ontspannende geur als bergamot.

Wil je meer inspiratie opdoen voor je slaapkamer, heb je advies nodig voor een nieuw bed of beddengoed? De slaapspecialisten van Beter Bed, Auping, Beddenreus, Burgerhout en Vermaas staan voor je klaar op Woonboulevard Sliedrecht. En, slaap lekker!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.