8/4/2020

Thuisblijven met mooi weer? Zo creëer je een fijne lichtinval in huis!

Door de coronacrisis moeten we thuis blijven en dat is lang niet altijd leuk. Gelukkig zorgen de lentezonnestralen letterlijk en figuurlijk voor lichtpuntjes in deze onzekere tijd. En daar wil je – ondanks dat je binnen moet blijven – zo goed mogelijk van kunnen genieten. Met de juiste raamdecoratie creëer je de perfecte lichtinval in huis. We laten je in dit blog graag zien hoe je het binnenvallend zonlicht zo goed mogelijk benut, maar ook filtert zodat het niet te veel van het goede wordt.


Zachte lichtinval met Silhouette® Shades

Silhouette® Shades zijn een rolgordijn, jaloezie én in-between in één. Silhouette® Shades bestaan uit twee zachte laagjes stof met daartussen horizontale stoffen lamellen die de twee stoffen laagjes verbinden. Deze stijlvolle vorm van raamdecoratie verandert fel zonlicht in zacht en diffuus licht. Het licht verspreidt zich in gelijke mate door de kamer. Ook functioneren de Silhouette® Shades als een filter tegen de schittering, felheid en UV-straling van het zonlicht.

Door de lamellen te tuimelen kun je nog meer genieten van het natuurlijk daglicht. In de geopende stand kun je met deze raamdecoratie ook genieten van een mooi uitzicht naar buiten. Daarnaast kun je door de stand van de lamellen te verschuiven, spelen met de hoeveelheid privacy die je wenst.

Bron: Luxaflex Silhouette® Shades

Silhouette® Shades zijn verkrijgbaar in zachte wittinten, eigentijdse grijstinten of natuurlijke aardse tonen. Zo vormen ze een perfecte aanvulling op een basic, klassiek, industrieel, landelijk of modern interieur.

In-betweens voor subtiele filtering van het zonlicht

De naam zegt het al eigenlijk al: de stofdikte van in-betweens zit tussen gewone gordijnen en vitrages in. Daarom zijn in-between transparant en lichtdoorlatende gordijnen. Door deze fijne stof komt het zonlicht mooi diffuus naar binnen en wordt het licht aangenaam verspreid door de ruimte. Door de manier waarop de stof is geweven en door de draadkeuze is de stof voller. Hierdoor hebben in-betweens de eigenschap dat je door de gordijnen wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken. In onze winkels vind je diverse in-between stoffen, mét of zonder dessin.


Bron: Roobol

Full in control door raamdecoratie te combineren

Wil je de lichtinval in huis helemaal onder controle hebben en perfect zelf kunnen bepalen? Kies er dan voor om verschillende soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. Dubbele raamdecoratie dus, voor dubbel zo mooi licht in huis.

Om je op weg te helpen:
- Combineer in-betweens met gevoerde gordijnen. Hierdoor kun je overdag de lichtinval filteren en ’s avonds in alle privacy op de bank zitten.
- Combineer Duette® Shades met gordijnen voor een luxe uitstraling en ervaar weer diezelfde voordelen van licht filteren en privacy.

Een perfecte lichtinval in huis creëer je met de juiste (combinatie van) raamdecoratie. Naast deze opties bieden de specialisten op Woonboulevard Sliedrecht uitgebreide opties voor het filteren van zonlicht. Kom langs* bij onze winkels als Berg&Berg, Kwantum, Leen Bakker, Roobol, Carpetright, Jysk en ontdek ook wat andere zonwering als horizontale jaloezieën, Plissé gordijnen en vouwgordijnen voor je kunnen doen.

Bron: Berg en Berg Sliedrecht

Laat je adviseren tijdens de Luxaflex® Adviesweken

Bij Berg&Berg staat de hele maand april in het teken van Luxaflex® raamdecoratie. De eindeloze mogelijkheden die Luxaflex® raambekleding biedt, vraagt om goed advies en veel voorbeelden, maar óók om goede acties! Tijdens de Luxaflex® Adviesweken hebben de specialisten van Berg&Berg extra tijd vrij gemaakt voor al jouw vragen over raamdecoratie die past bij jouw woonwensen. Kom langs*, laat je adviseren en geniet van een perfecte lichtinval in jouw huis.

*Alle winkels bij Woonboulevard Sliedrecht houden zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM en het kabinet, zo ook Berg&Berg. Advies krijg je dus op een gepaste afstand en alle andere richtlijnen in acht nemend. Maak je liever een persoonlijke afspraak of wil je advies via de telefoon of per mail? Neem dan gerust contact op met de winkels, iedereen helpt je graag verder binnen de gewenste mogelijkheden.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.