5/2/2019

Trend: een minimalistische keuken

Minimalisme is een hot item. We zijn massaal aan het ontspullen met opruimgoeroe Marie Kondo en veel bewuster van de impact van onze consumptiemaatschappij. Deze trend zet zich door in het interieur, met als gevolg: minimalistische interieurs. En dus ook minimalistische keukens. We vertellen je in dit blog hoe je deze trend in de keuken toepast.

Open keuken

Kenmerkend voor een minimalistisch interieur is de ruimte. Een kamer lijkt een stuk groter en ruimer, wanneer het er minder vol staat. Ruimte kun je ook creëren door verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld door een open keuken die onderdeel is van de woonkamer. In zo’n open keuken is het zaak dat je het goed opgeruimd houdt, anders oogt het geheel rommelig.

Minimalistisch design en opbergruimte

Een minimalistische keuken staat vaak gelijk aan een moderne, strakke keuken. Zo’n keuken kenmerkt zich door de strakke vormen, heldere uitstraling en een strak lijnenspel van keukenfronten. Door ronde vormen en overbodige accessoires weg te laten ontstaat er een minimalistisch design.

Wanneer je gaat voor de minimalistische look in de keuken zorg dan zeker voor voldoende opbergruimte in de keukenkastjes. Geef alle keukenspullen een vaste plek en kijk bij het inrichten van de keukenkastjes ook goed wat je écht gebruikt, of wat misschien overbodig is: wanneer heb je de eierkoker voor het laatst gebruikt en zijn drie verschillende dunschillers écht nodig? Zo hou je de inhoud van je keukenkastjes ook minimalistisch!

Kleurgebruik in een minimalistische keuken

Wanneer je een rustige sfeer in de keuken wilt creëren kun je het best kiezen voor neutrale tinten. Dit hoeft absoluut niet saai te zijn! Door verschillende materialen en structuren met elkaar te combineren ontstaat er een keuken die weinig opsmuk nodig heeft. Combineer bijvoorbeeld een natuursteen werkblad met witte kasten of ga je voor een betonlook in combinatie met hoogglans? Aan jou de keuze! Laat uitgesproken kleuren links liggen als je een rustig geheel wilt.

Wil je meer inspiratie voor een minimalistische keuken? Breng dan een bezoekje aan Woonboulevard Sliedrecht. Onze adviseurs op het gebied van keukens staan voor je klaar om je te voorzien van advies voor jouw nieuwe keuken!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.