25/6/2019

Zo kies jij je droomkeuken

Een kookeiland, een mooie hoekopstelling met een bar of een grote leef-keuken: de mogelijkheden voor je kookvertrek zijn eindeloos. Maar je droomkeuken moet natuurlijk wel in de ruimte passen. Dus: hoe kies je de juiste keukenopstelling voor je woning?

Houd rekening met de ruimte

Een riante keuken is natuurlijk een droom van velen. Maar, het moet wel passen. Houd daarom rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt. Denk daarbij ook aan de wensen die je hebt: hoeveel opbergruimte is nodig? Wil je een flinke voorraadkast? En welke keukenapparatuur heb je nodig?

De opstelling

Maar welke keukenopstelling past dan bij welke ruimte?

Rechte keuken
Een rechte keuken is heel geschikt voor kleinere ruimtes of eenkamerappartementen. Deze opstelling is zowel veelzijdig als compact en dus heel geschikt voor bijvoorbeeld smalle vertrekken. Zorg voor een praktische indeling, dan haal je het meest uit deze opstelling.

Parallelopstelling
Heb je een (af)gesloten keuken? Dan kun je het best kiezen voor een parallelopstelling. Hierbij staan twee keukenwanden tegenover elkaar: een wand met inbouwapparatuur en een wand met het kookgedeelte. Het voordeel van deze opstelling: je hebt lekker veel werkruimte.

U-opstelling
Heb je iets meer ruimte in huis voor de keuken? Met een U-opstelling waarbij je meerdere werkbladen hebt, kun je qua inrichting verschillende kanten op. Wat dacht je van een extra blok of een eiland? Ook de bar is een grote favoriet bij de U-opstelling: zo maak je van de keuken echt het hart van je huis.

Eilandopstelling
Ben je gezegend met veel ruimte voor de keuken? Denk dan eens aan een kookeiland! Dit is niet alleen multifunctioneel met zeeën aan opbergruimte en opbergmogelijkheden. Het eiland kan ook dienst doen als bar, dus meer dan genoeg ruimte om gezellig te tafelen met het hele gezin of te borrelen met vrienden.

Inspiratie opdoen

Welke opstelling ook bij je huis past: doe genoeg inspiratie op! Een mooie keuken die mooi in de ruimte past, ontstaat niet zomaar. Doe inspiratie op in showrooms, ga bij mensen thuis kijken, scroll uren door Pinterest of blader in verschillende woontijdschriften. Bij Woonboulevard Sliedrecht hebben we alles in huis voor jouw droomkeuken. Kom naar onze winkels en laat je inspireren. Hier staan de adviseurs van i-Kook, Keukenconcurrent en Keukenhof voor je klaar met persoonlijk advies!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.