22/11/2021

3 Tips om zelf een sfeervolle wintertuin te maken

Vorst, regen, een ijzige wind en misschien wel sneeuw. We moeten er weer aan geloven. Nu het echt herfst is en de winter er langzaam aankomt, is het tijd om je tuin winterklaar te maken. Winter is het gezelligste seizoen van het jaar maar voor veel mensen is de tuin onbewoonbaar verklaard en is het wachten op de lente. Ook tijdens de koude maanden kun je volop genieten van je tuin. Een knisperend vuurtje, gezellige lichtjes, heerlijk grote kussens… Met deze drie tips creëer je de mooiste wintertuin!

Tip 1. Zet een tuinhuis neer om extra te genieten van je wintertuin

Met behulp van een tuinhuis, veranda of overkapping creëer je een plek waar je ook tijdens de winter kunt genieten van een goed boek of een warme kop chocolademelk. De voordelen van een tuinhuis is dat je er het hele jaar van kunt genieten en zo hoef je niet direct naar binnen te gaan. Voordeel hiervan is ook dat je buitenmeubilair altijd droog staat!


Beeld: Pinterest

Tip 2. Gebruik tuindecoratie voor gezelligheid en een huiselijk gevoel

Maak je tuinhuis extra knus met leuke accessoires. Gebruik warme vachtjes om je tuinmeubelen mee te decoreren en dikke dekens om je in te wikkelen zodat je goed warm blijft. Kies voor comfort met heerlijk grote, zachte kussens en leg kleedjes neer voor een huiselijke sfeer. We weten allemaal dat de winternachten donker kunnen zijn. Verlichting is dan ook essentieel om je tuin om te toveren tot een knusse plek. Steek kaarsjes aan of hang een lichtsnoer op voor het echte winterse gevoel! Bij Rietveld vind je het grootste assortiment verlichting. Het is niet voor niks de grootste lampenwinkel van de wereld! Voor de finishing touch kun je nog wat gekleurde potten neerzetten met winterharde planten erin.


Beeld: Pinterest

Tip 3. Plaats een vuurtafel voor extra warmte tijdens de koude wintermaanden

Met temperaturen rond het vriespunt verlangen we massaal naar de warme zon. Een open haard in de woonkamer is heerlijk, maar hoe gezellig is het om met z’n allen rond het vuur te zitten in je eigen tuin? Een vuurtafel van de Tuinmeubelshop mag zeker niet ontbreken in je winterse tuin, zo kun je gezellig buiten zitten zonder te bevriezen. Het geeft warmte en kan veilig gebruikt worden onder een houten veranda of tuinhuis. Omdat een vuurtafel op gas brand heb je geen last van rondvliegende vonkjes en rooklucht. Daarbij zet je de brander met een draai aan de knop aan of uit. Heel easy en erg sfeervol!

Beeld: Tuinmeubelshop

Na het lezen van deze blog heb je hopelijk zin om te genieten van jouw wintertuin boordevol gezelligheid! Kun je nog wat tips gebruiken bij het uitzoeken van tuinaccessoires? De experts van de Tuinmeubelshop weten alles over tuinmeubelen. Tuindecoratie kun je vinden bij onder meer Jysk, Korver Living, Kwantum, Leen Bakker, Loods 5, Montèl, Trendhopper en al onze andere woonwinkels. Laat de winter maar komen!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.