30/7/2020

Checklist: van kinderkamer naar tienerkamer

Het is zomervakantie! Misschien gaat jouw tiener binnenkort wel naar de middelbare school. Tijd om de kinderkamer om te toveren naar een gave tienerkamer (en te profiteren van de zomer op=opruiming!). Houd de checklist in deze blog naast jullie project en weet zeker dat jouw tienerzoon of -dochter straks trots in zijn of haar nieuwe kamer slaapt, relaxt en huiswerk maakt.

De interieurexperts van Leen Bakker vertellen ons dat je een tienerkamer kan verdelen in drie zones: een slaapplek, een relaxplek en een werkplek. Voordat we beginnen met deze zones zorgen we voor een goede basis. Dit kunnen de meubels en een terugkerende basiskleur zijn, maar kan ‘m ook zitten in de vloer, wand- en raamdecoratie. Wanneer je van een kinderkamer naar een tienerkamer gaat, hoort daar natuurlijk ook een andere stijl en uitstraling bij. Stoerder, volwassener en een stukje uitgesprokener. Een lik verf doet al wonderen en het geeft de kamer in een handomdraai een nieuwe uitstraling. Kies samen met je tiener de nieuwe verfkleur of een gaaf behang voor op de muur. Juist als ze zelf mogen (mee)beslissen, zijn ze straks des te trotser en blij met het eindresultaat. Vergeet zeker ook de raamdecoratie niet. Hierin is tegenwoordig enorm veel keuze in vormen en kleuren.


bron: Jysk

Checklist voor de perfecte tienerkamer

To do:
- de basis
- de slaapplek
- de relaxplek
- de werkplek

Nodig:
- verf en/of behang
- raamdecoratie
- verlichting
- groter bed
- grotere kledingkast
- bureau + bureaustoel
- overige opbergruimte (ladekast, wandplank)
- zitzak, kussens of een bankje
- accessoires zoals een spiegel


bron: Kwantum

De interieurstylisten van Jysk weten dat de verlichting van een tienerkamer ook essentieel is. Een tienerkamer wordt voor verschillende doeleinden gebruik – van huiswerk maken tot logeerpartijtjes met vriendinnen. Dit vraagt om de juiste soorten verlichting. Kies lampen die zowel genoeg licht geven voor het maken van huiswerk als het opdoen van make-up, maar ook voor het creëren van een gezellige sfeer. Ga voor een bureaulamp voor extra licht en wat dacht je van een lichtsnoer met kleine lampjes voor een knus hoekje?


Bron: Instagram - Kwantum

Een tienerbed en een grote kledingkast: de nieuwe slaapplek

Nu de nieuwe basis staat, gaan we verder met de drie zones. We beginnen met de slaapplek. Eén van de veranderingen van een kinderkamer naar een tienerkamer is een groter bed. Je tiener schiet de lucht in, dus wat extra ruimte tijdens de nachtrust kan geen kwaad. Daarnaast is het goed om rekening te houden met onverwachte logeerpartijtjes. Plek voor een extra matras onder het bed of een uitschuif bed is daarom ideaal.

Bij de slaapzone hoort ook een grote kledingkast. Dikke truien (maat M in plaats van maatje 128), langere jurken, grotere schoenen en verschillende sporttenues : het moet allemaal een plek krijgen.


Bron: Leen Bakker

Heerlijk chillen in de relaxzone

Tieners hechten veel waarde aan een eigen plek om chillen. Een plek waar ze kunnen hangen met vrienden en vriendinnen, een boek kunnen lezen, muziek luisteren of filmpjes kijken. Een zitzak of wat losse kussens op de grond is een leuke uitkomst. Kortom: tipitent eruit, zitzak, kussens en misschien zelf een bankje erin!


Bron: Loods5

Een leuke, overzichtelijke werkplek

Na de zomervakantie krijgt je zoon of dochter huiswerk mee van hun nieuwe school. Investeer daarom in een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Hoe leuker de plek, des te leuker het is om huiswerk te maken. Maar houd het rustig en zorg voor weinig afleiding. De rust bewaar je onder andere door te zorgen voor voldoende opbergruimte zodat je voorkomt dat het bureau straks verdwijnt onder stapels met spullen. Ouder worden betekent dan wel minder speelgoed, maar helaas niet minder troep. Maak het opruimen leuk en gemakkelijk met een ladekast of stalen draadmand. Een ruimtebesparende oplossing is een wandplank of lades onder het bed.


Bron: Beddenreus

De finishingtouch

De nieuwe kamer van je tiener is bijna klaar. Breng nog wat extra sfeer in de slaapkamer met wat leuke accessoires, een warm vloerkleed of een mooie poster. Tip: een spiegel. Je tiener kijkt vaker in de spiegel dan - zoals ze zelf zullen zeggen - ‘vroeger’ en daarnaast vergroot een spiegel de ruimte optisch.

Hebben jullie een plan gemaakt en zijn jullie klaar om te komen shoppen? Profiteer nu van de leukste aanbiedingen in onze zomer op=opruiming!

We zien je graag bij Woonboulevard Sliedrecht. We staan (op gepaste afstand) klaar om je vragen te beantwoorden en ook onze showrooms bieden volop inspiratie. Tot snel!


credits headerbeeld: Leen Bakker

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.