20/1/2020

Een nieuw bed kopen, waar let je op?

Voor een uitgerust begin van je dag investeer je in een goed bed. Maar ga je voor een nieuwe boxspring, een bed of enkel een nieuw matras? Voor goed advies ga je natuurlijk naar de slaapspecialisten op Woonboulevard Sliedrecht. We geven je graag wat tips mee die van pas komen bij het uitzoeken van je nieuwe bed.

Oriënteer alvast online

Ga je voor een boxspring of een nieuw bedframe? Wil je een elektrisch verstelbaar bed of hoeft het voor jou niet zo luxe? En wat is het verschil tussen traagschuim, koudschuim en pocketvering precies? Ook voor bedbodems is er keuze uit verschillende opties. Via internet kun je je alvast oriënteren op de verschillende mogelijkheden op het gebied van bedden en matrassen.

Maak een wensenlijstje

Bedenk welke functies en eigenschappen van een bed en matras voor jou belangrijk zijn en welk type bed of boxspring daar het beste bij past. Denk hierbij aan zaken als rug- of nekklachten, je slaapritme, of je een buik- zij- of rugslaper bent en of je het ’s nachts vaak warm of koud hebt. Ga op onderzoek uit en laat je goed informeren door onze beddenexperts. Het is handig om daarbij ook naar je huidige matras te kijken. Zitten er kuilen in of heb je lichamelijke klachten als je ’s morgens opstaat? Ben je daarnaast tevreden over de afmetingen van het matras, of mag deze kleiner of juist groter?

Welk bed past in de slaapkamer

Naast slaapcomfort, is het ook belangrijk dat het bedframe past in je slaapkamer en bij je woonstijl. Als de kamer vrij klein is, kies dan niet voor aangebouwde nachtkastjes of een groot bed. Leek deze in de ruime beddenwinkel nog het ideale bed, in je eigen kleine slaapkamer komt dit al snel druk over. Denk verder na over de hoogte van je bed. Een laag bed doet de ruimte groter aanvoelen maar is niet zo praktisch vanuit ergonomisch standpunt. Met een hoog bed zal de rug veel minder belast worden bij in- en uitstappen. De ideale hoogte tussen matras en vloer schommelt rond de vijftig centimeter. Deze komt ongeveer overeen met de knieholte waardoor de rug en knieën niet belast worden.

Vraag naar ervaringen

Vraag eens rond in je familie en vriendenkring naar hun ervaringen met bedden en matrassen. Welk matras of bed hebben zij? Zijn ze er blij mee? Waar hebben ze het bed en de matrassen gekocht? Zo krijg je een eerlijk en onafhankelijk advies van iemand die je vertrouwt.

Stem je wensen af met je bedpartner

Overleg met je voorkeuren en wensen met je bedpartner voor je samen naar de winkel gaat om een bed en matrassen uit te kiezen.

Kom uitgerust naar de winkel

Als laatste, maar toch heel belangrijk voor een goede aankoop: zorg ervoor dat je lekker uitgerust bent op het moment dat je naar de winkel gaat. Als je moe bent, ligt elk bed namelijk lekker! Schrik er overigens na aanschaf niet van dat je lichaam enkele weken moet wennen aan het nieuwe matras.

De slaapspecialisten op Woonboulevard Sliedrecht helpen je graag bij je keuze. Kom langs bij Auping Plaza, Beddenreus, Beter Bed, Vermaas of Burgerhout baby & tiener megastore voor uitgebreid beddenadvies. Bezoek ook onze woonspecialisten Hartog Wonen, Loods 5, Haco, Profijt, Pronto en Trendhopper voor een inspirerende slaapkamer!

Beelden: 1/5: Auping, 2: Beddenreus, 3: Vermaas, 4: Beter Bed.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.