15/7/2020

Een zomers interieur in een handomdraai

De zomervakantie begin je fris en opgeruimd met een grote schoonmaak! Zie je daar altijd tegenop? Dat is niet nodig als je naast het boenen ook je inrichting een boost geeft. Met weinig middelen kun je je huis al een fijne opfrisbeurt geven. Je keuzes voor kleuren, meubels en inrichting kunnen een groot verschil maken.

Accessoires zijn de meest eenvoudige manier om nieuwe kleuren en stijl aan te brengen. Maar ook nieuwe planten in huis geven een ruimte direct een andere uitstraling. Maak een statement met een grote plant, zoals de bananenplant of een palm, of groepeer kleine planten en show ze op een mooi kastje of trolley. Zo creëer je je eigen binnentuin! Op Woonboulevard Sliedrecht kun je voor vrolijke accessoires en kleine meubels terecht bij woonwinkels als Leen Bakker, Kwantum, Loods5, Trendhopper en Jysk.

Ga voor kleur

Met een vrolijk behang, nieuwe kleur op de muur en andere accessoires geef je je huis snel en low budget een totaal andere uitstraling. Een goed idee als je snel bent uitgekeken op je interieur. Wil je kleur gebruiken en snel resultaat? Verf kleurvlakken op je muur en hang hier afbeeldingen en schilderijen in met een ton-sur-ton kleurgebruik. Deze kun je gebruiken als wissellijsten en zo telkens een ander beeld creëren. Of ga voor een mooi behang. We zien steeds meer grafische prints terugkomen, zoals op deze vrolijke wand van Loods5. Daarnaast doen natuurlijke kleuren en prints het al enkele seizoenen goed. En je hoeft niet direct voor een hele ruimte te gaan; ook een klein muurtje in de keuken, hal of toilet is een leuke opfrisser. Extra low-budget tip: er is de hele zomer nog sale bij de winkels op Woonboulevard Sliedrecht tijdens de zomeropruiming.

Beeld: Loods 5

Natuurlijk mag je ook je tuin en balkon niet vergeten! Van het kleinste balkon kun je een fijne, sfeervolle ruimte maken. Lees hier hoe je het meeste uit je kleine balkon haalt.

Ga voor sfeervolle raamdecoratie

De juiste raamdecoratie doet veel voor een ruimte. Er is niet alleen enorm veel keuze in soorten raamdecoratie, ook met kleuren en materialen kun je eindeloos variëren. Vervang je gordijnen en kies voor een andere stof, kleur of patroon. En bekijk welke confectiewijze het mooiste in de ruimte past. Een wave plooi is een populaire confectiewijze. Door deze afwerking valt je gordijn prachtig golvend, zowel open als gesloten. De wave plooi wordt bij voorkeur gebruikt bij kamerhoge stoffen en heeft hetzelfde effect, maar is veel makkelijker te bedienen dan gordijnen met ringen. Wist je dat je naast het uiterlijk van je raamdecoratie ook de lichtinval sfeerbepalend is? Er zijn mooie opties zoals horizontale (houten) jaloezieën en plissé shades waarmee je daglicht subtiel kunt filteren.

Beeld: Berg&Berg


Een nieuw vloerkleed

Een vloer is zeer bepalend voor je interieur. Een geheel nieuwe vloer vergt nogal een ingreep. Ga je voor direct resultaat, denk dan eens aan een nieuw vloerkleed. Een makkelijke manier om je kamer een andere stijl te geven, of om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Met een vloerkleed geef je namelijk een duidelijke functie aan een groep meubels. En met een fris kleurtje zoals geel of terra breng je direct een zomerse sfeer aan in huis.

Beeld: Kwantum

Er zijn tal van mogelijkheden om je interieur een snelle opfrisbeurt te geven. Kom je er niet uit? Op Woonboulevard Sliedrecht vind je voldoende inspiratie, van volledig nieuwe wand- en raamdecoratie tot de mooiste accessoires. Extra leuk: deze zomer profiteer je bij alle winkels nog van de zomeropruiming! Ga naar de winkels of houd onze social media en website in de gaten voor leuke acties.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.