14/11/2019

Maak van je open keuken geen rommeltje

Terwijl de keuken steeds minimalistischer wordt − greeploos en zonder bovenkastjes − ligt de nadruk op mooie accessoires en designstukken. Laat maar zien dat dure servies, of juist die pronkstukken van oma. Voor een betere focus op je accessoires maak je gebruik van een mooie wandplank, verlichting of opvallende wandtegels.

Te veel spullen in je open keuken, oogt rommelig. Weg is het effect van een rustige, greeploze keuken. Met deze tips ben je de rommel de baas en is je keuken altijd opgeruimd.

Opvallende achterwand

Open planken zijn een mooie manier om de keuken visueel meer diepte te geven. Omdat deze maar een klein oppervlakte van je wand inneemt, is het een goed idee om de wand wat voller te doen lijken. De muur leent zich nu perfect voor bakstenen, behang of tegels in een mooi kleurtje. Bezoek één van onze keukenspeciaalzaken voor inspiratie voor je open keuken.

Bron: Keuken Concurrent

Gebruik bestaande spullen

Een keuken is om in gewerkt te worden. Denk niet te moeilijk na over de spullen die je displayd. Juist alledaagse producten als snijplanken, mokken, lepels, voorraadpotten, manden en schalen staan mooi én zijn praktisch. Zet er dus spullen op die je veel gebruikt en dus zo binnen handbereik zijn. Ook een reden: open planken vangen meer stof. Gebruik je de producten regelmatig, dan voorkom je dit gedeeltelijk. Kun je nog wel wat mooie eyecatchers gebruiken? Op Woonboulevard Sliedrecht vind je veel trendy woonwinkels als Loods 5, Kwantum, Hartog wonen, Jysk en Pronto.

Wees selectief

Het vereist wat toewijding om open keukenkasten en planken fris en georganiseerd te houden. Na het kiezen van producten, dien je vervolgens selectief te zijn in je keuze. Een donkerblauwe uni schaal staat immers heel anders dan een vrolijk gebloemde. Kies bewust voor een bepaald kleurenpalet. Houd het bijvoorbeeld neutraal met aardewerk, wit, grijs en zwart of kies een kleur die terugkomt in je servies. Zolang de uitgezochte spullen maar met elkaar matchen. Tip: vraag je bij ieder item af of ze passen in de stijl en het kleurpalet die je wilt neerzetten. Een open keuken valt of staat met wat en hoeveel je tentoonstelt.

Bron: Loods 5

Variatie

Verschillende hoogtes ogen een stuk leuker dan perfecte symmetrie. Maak verschillende stapels van servies, doorbreek een ‘productgroep’ door bijvoorbeeld een plant of decoratie en presenteer producten op verschillende manieren. Stapel bijvoorbeeld een aantal boeken, maar zet er ook één (open) verticaal tegen de muur. Houd je aan een samenhangend kleurpalet om toch eenheid te creëren.

Materialenmix

Om het niet saai te laten worden is het een goed idee om verschillende materialen te mixen, zoals keramiek met glas, hout of marmer. Varieer ook in patronen. Gebruik je materialen als hout en marmer dan geeft dat een natuurlijke uitstraling. Er zijn tegenwoordig veel mooie snijplanken van verschillende formaten, vormen en materialen te vinden.

Bij Woonboulevard Sliedrecht vind je genoeg inspiratie voor je keuken! Bezoek één van onze woon- of keukenspecialisten voor de nieuwste trends.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.