16/4/2019

Trend: een greeploze keuken

Minimalistisch, strak en modern: greeploze keukens zijn een ware trend in keukenland. Niet vreemd, een greeploze keuken straalt vaak rust uit en is de perfecte basis voor een keuken waarmee je alle kanten op kunt qua stijl én styling.

De greeploze keuken is al lang in. Waar vroeger alle keukens klinken en knoppen hadden zien we de laatste jaren vooral greeploze keukens. In een greeploze keuken zijn de handgrepen niet zichtbaar. Dit heeft als voordeel dat de keuken er strak(ker) uitziet. Naast dit designaspect heeft een keuken zonder grepen ook een praktisch aspect: je kunt de keuken gemakkelijker schoonmaken én je voorkomt dat je tijdens het koken achter een knop blijft haken.

Omdat je een keukenkastje natuurlijk wel moet kunnen openen is greeploos niet helemaal greeploos: in een greeploze keuken is de handgreep weggewerkt in de boven- of zijkant van de lade. Natuurlijk moet je een keukenkastje gewoon kunnen openen. Greeploos is daarom niet helemaal greeploos: in een greeploze keuken is de handgreep gewoon weggewerkt in de bovenkant of zijkant van de lade.

Foto: Interiorcollective.com

Benieuwd of een greeploze keuken iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen van greeploze keuken voor je op een rijtje:

Voordelen van een greeploze keuken

  • Een rustig beeld, de afwezigheid van handgrepen zorgt voor ervoor dat de keuken rustig en strak oogt.
  • Ruimtelijk effect. Wanneer je slechts een kleine ruimte hebt laat het rustige aanzien van de greeploze keuken de keuken groter lijken. Helemaal wanneer je ook nog eens kiest voor een lichte kleur.
  • Het is eenvoudig(er) schoon te maken. Door de gladde kasten, die kenmerkend zijn voor een greeploze keuken, hoeft je niet om de handgrepen heen te poetsen, zo gaat het schoonmaken een stuk sneller!

Nadelen van een greeploze keuken

  • Sneller vies. Doordat je bij een greeploze keuken het kastje zelf moet aanraken om ‘m te openen worden de kastjes sneller vies door bijvoorbeeld vette vingers.
  • Minder opbergruimte. Omdat in sommige gevallen lijsten onder het werkblad zitten kan er wat kastruimte verloren gaan.
  • Hoger prijskaartje. Vanwege de innovatieve techniek om de kastjes en laden te kunnen openen en sluiten ben je met dit type keuken vaak iets duurder uit dan met een keuken met grepen.

Wil je weten of een greeploze keuken iets voor jou is? Kom langs bij de keukenwinkels Keukenhof, KeukenConcurrent en I-KOOK op Woonboulevard Sliedrecht om je te laten informeren en inspireren! Onze keukenspecialisten staan voor je klaar.

Bron openingsbeeld: vtwonen.nl

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.