23/12/2019

Maak van je tuin een Winter Wonderland

Wie zegt dat de winter is bedoeld om binnen te zitten? Buiten is het net zo knus en gezellig te maken. Met deze tips zorg jij voor een gezellige wintertuin waar je met alle plezier een frisse neus haalt of zelfs uren lekker zit. Net als in de zomer, maar dan anders.

Maak een overkapping

Haal je graag een frisse neus, maar zit je er liever winterwarm bij? Een beschutte plek in de tuin is dan onmisbaar. Met een warme jas, sjaal en muts kan je daar prima vertoeven en genieten van het winterschoon in je tuin. Extra kussens en veel dekens zorgen voor een behaaglijke warmte en zorgen tegelijkertijd voor sfeer.

Gebruik vuur voor warmte

Zit je lekker onder je overkapping, dan is een warm vuur extra behaaglijk. Dit kan traditioneel door hout te stoken in een vuurkorf, vuurschaal of een kachel. Het aanbod in mooie (design) vuurschalen en -tafels is groot en ook kachels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei stoere uitvoeringen, materialen en vormen. Ga je voor een losstaande met een grote mand met hout ernaast of bouw je hem in de overkapping? Organiseer voor vrienden of familie een winterbarbecue of smelt samen marshmallows boven het vuur.

Beeld: Lifestyle Seaside vuurtafel van Tuinmeubelshop

Kies voor wintergroene vaste planten

Een groot onderdeel van de tuin zijn natuurlijk de planten. Helaas bloeien de meeste planten maar drie weken per jaar. Gelukkig zijn er ook genoeg wintergroene vaste planten die zorgen voor genoeg groene tinten het hele jaar door. Dit zorgt al snel voor een gezelliger beeld. Fijne bijkomstigheid: wintergroene planten zijn erg onderhoudsvriendelijk.

Gebruik sfeerverlichting

Zelf zit je al lekker warm rond het vuur, maar hoe zit dat met de rest van de tuin? In de winter zijn de dagen kort waardoor het al snel donker wordt in de tuin. Het is zonde als de gezellige tuin dan niet meer gezien wordt. De oplossing? Lichtjes! Een veelgebruikte oplossing zijn solar lampen die overdag hun batterijen opladen en ’s avonds je mooiste planten verlichten. Stem je het licht af op beplanting en accentueer je deze, dan zorg je voor een optimale kleurbeleving in de tuin. Dit is niet alleen leuk voor als je zelf buiten zit, maar zeker ook als je binnen zit. De tuin lijkt dan een verlengde van de woonkamer.

Echt sfeerlicht creëer je met kaarsjes. Kaarsen van verschillende hoogten op een dienblad of in een lantaarn ogen erg gezellig. Heb je nog oude glazen potjes staan? Door ze schoon te maken en er een waxinelichtje in te doen, creëer je eenvoudig sfeerlicht. Heb je een boom in de tuin? Hang de verlichte potjes dan aan de takken voor een winters effect.

Leef je uit met decoratie

Met mooie winterdecoratie geniet je ook kijkend in de tuin vanuit huis van de gezelligheid. Haal bijvoorbeeld een oude slee, schaatsen of ski’s van zolder en versier je tuin ermee. Houtblokken zijn ook typerend voor de winter. Verzamel er een paar en plaats ze in leuke korf. Warme dierenvellen zoals een schapenvel zijn leuk om je tuinmeubelen mee te decoreren. Leef je uit met winterdecoratie! Zo tover je het perfecte winterwonderland tevoorschijn.

Bescherm je tuinmeubelen

Ben je niet van plan om deze winter buiten te vertoeven? Bescherm je meubelen dan tegen de winterse weerinvloeden. Bezuinig niet op een goede beschermhoes, over het algemeen geldt hierbij dat goedkoop vaak duurkoop is. Stapel stoelen op en schuif banken tegen elkaar aan zodat je alles onder één beschermhoes kunt plaatsen. Het is toch zonde als in de lente blijkt dat je meubelen niet goed beschermd waren tegen de kou. Heb je houten tuinmeubelen? Zorg dan dat je deze niet volledig inpakt. Het hout kan gaan schimmelen als er geen zuurstof bijkomt. Heb je de ruimte om tuinmeubelen binnen te zetten dan is dat een absolute aanrader. Zo weet je zeker dat het hout droog en niet koud en vochtig wordt. Kunststof tuinmeubelen kunnen heel goed buiten blijven staan in de winter, maar dek ze wel goed af of zet ze onder een afdak.

Wil je graag aanvullend advies over hoe je jouw meubelen het beste kunt beschermen tegen de winter? Kom dan langs op Woonboulevard Sliedrecht! De experts van Tuinmeubelshop weten alles over de aankoop en het onderhouden van tuinmeubelen. Verlichting en tuindecoratie shop je ook bij Rietveld Verlichting en Loods 5.

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.