19/2/2019

Ga voor een botanisch interieur

Planten, planten en nog meer planten. De botanische woontrend houdt al een tijdje aan en blijft razend populair. Niet voor niets, planten brengen kleur en leven in je interieur. En heb je niet bepaald groene vingers? Dan kun je met een mooie behangprint of de juiste accessoires toch een botanisch interieur creëren.

Plantengroen in je interieur

Wat is een botanisch interieur zonder planten? Voor een botanisch interieur geldt: hoe mee planten, hoe beter. Maar denk wel goed na welke planten je koopt voor welke ruimte in huis. In de woonkamer is een grote kamerplant als een Monstera Deliciosa (gatenplant) of een Musa (bananenplant) een mooie eyecatcher. In de badkamer kun je kiezen voor een Aloë Vera of Varen en in de slaapkamer misstaat een Hedera (klimop) niet – en hij zorgt ook nog eens voor zuivering van de lucht.

Om van je huis geen oerwoud te maken is het aan te raden de planten in de ruimte bij elkaar te groeperen. Uiteraard kan dit op verschillende plekken. Bijvoorbeeld een stel planten in de vensterbank of gegroepeerd op een trolley. En denk ook eens aan hangplanten, naast de bank bijvoorbeeld!

Botanische prints en patronen

Laat in je interieur, naast planten, ook wat botanische prints terugkomen. Doe dit bijvoorbeeld door middel van kussens met een print van bladeren, foto’s van bijzondere planten of een behang met een tropische print. Het leuke hieraan is dat je deze items vaak ook in andere kleuren dan alleen groen kunt kopen. Een zwart-wit palmprint is bijvoorbeeld ook prachtig om te combineren in een botanisch interieur.

Combineren met natuurlijke materialen

Plantengroen past bij elke interieurstijl, maar de groene kleur combineert vooral heel goed met natuurlijke tinten en materialen. Kies in een botanisch interieur bijvoorbeeld voor een rotan stoel, rieten hanglamp of jute vloerkleed om de natuurlijke sfeer nog meer te benadrukken.

Wil je nog meer inspiratie op doen voor een botanisch interieur? Kom dan langs op Woonboulevard Sliedrecht. Hier staan de adviseurs van Berg&Berg, Carpetright, Dutch Floorstore, Gort Modern Wonen, Hartog wonen en slapen, Jysk, Korver Living, Kwantum, Leen Bakker, Loods5, Montèl, Montera, Pronto, Rietveld verlichting, Roobol, Steats and Sofa’s, Trendhopper en Verschoor Wonen voor je klaar met persoonlijk advies!

Updates

Krijg de beste acties van de woonboulevard in je mailbox

Meld je hier aan
Vul hier je e-mail in:*
Bij het klikken op aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.